Wouter Hoeffnagel - 29 maart 2023

Zoom helpt gebruikers bij tijdstip prikken voor vergaderingen

Zoom lanceert de beta-versie van Zoom Scheduler. Met deze agenda-tool kan de organisator van een vergadering automatisch zijn beschikbaarheid delen met gasten, zodat ze direct een datum kunnen prikken.

Zoom helpt gebruikers bij tijdstip prikken voor vergaderingen image

Met de nieuwe functie wil Zoom tijdrovend overleg over het kiezen van tijdstippen in de agenda voorkomen. De Scheduler is te gebruiken in combinatie met Zoom Meetings en Zoom Mail & Calendar, maar integreert ook met Google Calendar en Microsoft 365.

De functie biedt ondersteuning voor zowel één-op-één vergaderingen als groepsvergaderingen. Ook is er de mogelijkheid om zowel terugkerende beschikbaarheid aan te geven als aangepaste beschikbaarheid voor eenmalige vergaderingen.

Daarnaast zijn geautomatiseerde en personaliseerbare e-mailnotificaties beschikbaar. Op korte termijn kunnen gebruikers via formulieren aanvullende gegevens verzamelen tijdens het boeken van een vergadering.

Beschikbaarheid

Zoom Scheduler is vanaf deze maand in public beta beschikbaar voor gebruikers met een betaalde Meeting-account. Vanaf april wordt Zoom Scheduler ook beschikbaar voor gratis Zoom-gebruikers. De beta-periode loopt t/m 18 juni 2023. Daarna is Zoom Scheduler beschikbaar als onderdeel van de Zoom One Enterprise Plus-licentie, of als losse licentie à $5,99 per maand per gebruiker.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024