Witold Kepinski - 03 september 2022

Cornerstone rondt overname SumTotal af

Cornerstone rondt overname SumTotal af image

Cornerstone OnDemand, een cloud-based talent management software-ontwikkelaar die ondersteund wordt door ClearLake Capital Group, L.P. (Clearlake), heeft de overname afgerond van SumTotal, een leverancier van learning en human capital management software-as-a-service (SaaS)-oplossingen. SumTotal was voorheen onderdeel van Skillsoft.

De combinatie van Cornerstone en SumTotal biedt organisaties meer mogelijkheden hun learning- en talentmanagementprogramma’s op te bouwen en versterken, en de groei van medewerkers en zakelijk succes te stimuleren.

Het nieuwe gecombineerde bedrijf heeft een gedeelde visie op de toekomst van werk en zet zich in om zijn ruim 7.000 klanten wereldwijd toegang te geven tot:

Meer opties. Met Cornerstone's platformonafhankelijke benadering van innovatie creëert het bedrijf een frictieloos ecosysteem dat alle klanten meer opties biedt voor de groei van medewerkers, passend bij waar ze nu staan en ze klaarstoomt voor wat ze willen bereiken. In combinatie met de andere recente overnames van Cornerstone zal de toevoeging van SumTotal de op de medewerker gerichte innovatie versnellen, en organisaties in alle sectoren helpen hun personeelsbestand te ontwikkelen en te betrekken op een pad van doorlopende groei en vaardighedenontwikkeling.

Meer expertise. De combinatie van Cornerstone en SumTotal creëert een uitgebreide verzameling van bijna 4.000 op talent gefocuste medewerkers wereldwijd die samenwerken met duizenden klanten. Met data en inzichten van bijna 90 miljoen gebruikers heeft Cornerstone een grondige kennis van de behoeften van HR- en talent-professionals en dankzij de overname van SumTotal nog meer expertise in zeer complexe en gereguleerde sectoren.

Meer flexibiliteit. Het bedrijf blijft zich inzetten voor klantflexibiliteit, ongeacht of de klant verbonden is aan het huidige Cornerstone-portfolio of het SumTotal-platform. Cornerstone zet zich in voor het verbeteren en ondersteunen van en investeren in de oplossingen waar klanten op vertrouwen.

“We begonnen deze reis als een learningbedrijf dat gedreven was om klanten en hun medewerkers te helpen buitengewone resultaten te bereiken, en in de loop van 20 jaar hebben we die visie uitgebreid en een beweging gecreëerd”, zegt Himanshu Palsule, CEO van Cornerstone. “We hebben gezelschap gekregen van experts van organisaties als Saba, EdCast, Grovo en Clustree, die onze passie voor de groei van medewerkers en onze toewijding aan HR- en learning-leiders delen. We zijn verheugd het team en de klanten van SumTotal te verwelkomen in deze geweldige gemeenschap die het learning- en talentlandschap transformeert.”

Jim Gill, EVP Americas bij Cornerstone, wordt de General Manager van de SumTotal business unit binnen Cornerstone. Gill is een ervaren Cornerstone executive, hij leidde voorheen teams bij zowel SumTotal als Saba en brengt een schat aan kennis met zich mee met betrekking tot sterk gereguleerde en complexe sectoren waarin SumTotal actief is.

“Dit is een ongelooflijk belangrijk jaar geweest voor Cornerstone. De overname van SumTotal benadrukt onze betrokkenheid bij de fundamentele groeistrategie die we een jaar geleden voor het bedrijf hebben uitgezet”, zeggen Prashant Mehrotra, Partner, en Paul Huber, Managing Director bij Clearlake. “We zijn verheugd te zien dat het imago van Cornerstone in de branche sterker wordt, met een focus op ruimere keuze, meer innovatie en een hyperfocus op klantsucces. De overname van SumTotal is een nieuwe kans voor Cornerstone om meer waarde te bieden aan klanten en medewerkers. In combinatie met onze O.P.S.-aanpak voor verbetering, zijn we ervan overtuigd dat deze overname onze groei en waarde zal vergroten.”

Centerview Partners LLC diende als financieel adviseur voor Cornerstone en Clearlake, en Sidney Austin LLP diende als juridisch adviseur. PJT Partners diende als de exclusieve financieel adviseur voor Skillsoft, en Weil Gotshal & Manges LLP diende als de juridisch adviseur van het bedrijf.

Progress Communications BW start week 17 tm 19 Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023
Gartner BN en BW liggend 5 juli tm 5 nov 2023