Witold Kepinski - 23 september 2022

Gartner belicht toppers in Software Asset Management Managed Services

De 2022 Gartner Magic Quadrant for Software Asset Management Managed Services is onlangs gepubliceerd. Leaders zijn Anglepoint, Livingstone Group en SoftwareONE. Visionaires zijn Softline Group, Insight, Crayon en Bytes. Challengers zijn Deloitte en KPMG. Niche spelers zijn SHI en ITAM Solutions.

De spelers verwoorden belangrijke trends en richtingen in de markt voor SAM managed services; afgestemd op de visie van Gartner op hoe de markt evolueert, herkennen ze marktvereisten en zijn ze erop gericht en voorbereid. In het afgelopen jaar heeft Insight zijn investeringen in SAM-mogelijkheden verdiept, met een bijzondere focus op het FinOps-aanbod van het bedrijf om klanten te helpen de kostenstructuur van hun cloudinvesteringen te beoordelen en te minimaliseren. De volwassenheid van Insight op het gebied van SAM managed services strekt zich uit over EMEA, Noord-Amerika en APAC.

 "We zijn er trots op dat de robuuste SAM-dienstverlening van Insight en onze diepgaande expertise in het adviseren van klanten op dit gebied dit jaar door Gartner zijn erkend,” aldus Stan Lequin, President Solutions Insight Enterprises. “Onze uitgebreide mogelijkheden op het gebied van software lifecycle management stellen onze klanten in staat een 360-graden beeld te hebben van alles wat van invloed is op hun bedrijf. Het draait allemaal om het zetten van die extra stap om goede middelen in te zetten op het gebied van inventory management die compliance garanderen, aan auditvereisten voldoen, onnodige kosten vermijden en risico's beperken.

Gartner Magic Quadrant-rapporten zijn het resultaat van nauwgezet, op feiten gebaseerd onderzoek in specifieke markten. Ze bieden een brede kijk op de relatieve posities van de providers in markten waar de groei hoog is en de differentiatie van providers duidelijk is. Providers zijn gepositioneerd in vier kwadranten: leiders, uitdagers, visionairs en nichespelers. Het onderzoek stelt organisaties in staat om het meeste uit marktanalyse te halen in overeenstemming met hun unieke zakelijke en technologische behoeften.

Het volledige onderzoeksrapport van Gartner is hier te downloaden.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29