Floris Hulshoff Pol - 29 september 2022

Hybrid cloud doelstellingen onder druk door gebrek aan security en talent

Hybrid cloud doelstellingen onder druk door gebrek aan security en talent image

IBM kondigt de IBM Transformation Index: state of cloud aan. Uit het onderzoek blijkt dat de cyberveiligheid en het tekort aan de juiste vaardigheden de belangrijkste uitdagingen vormen voor organisaties om hun hybrid cloud doelstellingen te behalen.

Met name het tekort aan cloudvaardigheden speelt volgens de ondervraagden een belangrijke rol. Maar liefst 69 procent van de respondenten geeft aan niet over de teams te beschikken met de juiste cloudvaardigheden, wat een belangrijke barrière is voor betere cloudimplementaties. Daarnaast denken de deelnemers dat het tekort aan vaardigheden het moeilijk maakt om een holistische cloud strategie uit te voeren.

Nu de gemiddelde kosten van een datalek oplopen tot 4,35 miljoen dollar in 2022, neemt de bezorgdheid over beveiliging toe volgens het onderzoek. De helft (50%) van de ondervraagden noemt security als de belangrijkste reden om bepaalde workloads uit de public cloud weg te halen. Daarnaast ziet 47 procent cyberdreigingen als een belangrijke uitdaging voor de integratie van zakelijke ecosysteempartners in cloudomgevingen.

Voor organisaties in sterk gereguleerde sectoren zijn deze uitdagingen nog groter. Uit het onderzoek blijkt dat financiële dienstverleners de Hybride cloud met name omarmen om tegemoet te komen aan de eisen van de hedendaagse consument. Hoewel 76% van de financiële dienstverleners een Hybride cloud heeft ingevoerd, geeft slechts 25% aan de cloudomgeving holistisch te beheren.

Meer dan een kwart van de financiële dienstverleners zegt dat beperkingen op het gebied van regelgeving en compliance hun cloud doelstellingen in de weg staan. Ook securityproblemen werden genoemd als belangrijkste reden om workloads en applicaties niet volledig te integreren in private en publieke IT-omgevingen.

Het onderzoek is verricht onder meer dan 3000 wereldwijde business- en technologie leiders uit 15 sectoren en 12 landen. Meer informatie staat in het onderstaande Engelstalige persbericht. Het onderzoek kun je hier downloaden.

SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Progress Communications BN start week 17 tm 19