Wouter Hoeffnagel - 03 oktober 2022

Gesprekken tussen Dorsey, Agrawal en Musk openbaar in rechtszaak

Gesprekken tussen Dorsey, Agrawal en Musk openbaar in rechtszaak image

Rechtbankdocumenten geven inzicht in privégesprekken van Twitter-topmannen Jack Dorsey en Parag Agrawal met Elon Musk.

Uit de documenten blijkt onder meer dat Musk en Twitter-oprichter Dorsey spraken over een opensource-versie van Twitter, dit wat weg zou moeten hebben van Signal. Musk noemt dit idee 'superinteressant' en biedt zijn hulp aan bij het realiseren hiervan. Dorsey was toen overigens nog bestuurslid bij Twitter, maar laat hierbij doorschermen dat hierin vanaf mei verandering komt.

Kritiek

Ook uit Agrawal in een privégesprek kritiek op een tweet van Musk. De miljardair wijst er hierbij op dat de meeste 'topaccounts' op Twitter zelden iets posten. "Is Twitter stervende?", vraagt Musk hierbij. Agrawal stelt dat iedereen dit mag tweeten, maar dat dit niet helpt om Twitter een beter platform te maken. Ook schrijft Agrawal Musk bij een volgende bespreking perspectief te willen bieden oiver de kwestie en wil uitleggen hoe moeilijk dergelijke uitspraken het voor het team van Twitter maakt om te werken.

Musk uit hierop juist kritiek op Agrawal. Zo vraagt de miljardair de CEO van Twitter onder meer wat hij deze week voor elkaar heeft gekregen. Ook geeft Musk aan niet bij het bestuur van Twitter te willen en noemt dat 'tijdverspilling'. Musk kondigt daarnaast aan met een aanbod te komen om Twitter van de beurs te halen.

In een gesprek met Dorsey uit Musk opnieuw kritiek op Agrawal. Zo stelt Musk dat Agrawal 'gewoon veel te langzaam' werkt. Ook zou de CEO proberen mensen tevreden te stellen die uiteindelijk toch niet tevreden zullen zijn. Dorsey stelt hierbij dat in ieder geval duidelijk is dat Musk en Agrawal niet kunnen samenwerken.

De rechtbankdocumenten zijn hier beschikbaar.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023
Netgear banner liggend start week 14