Wouter Hoeffnagel - 21 november 2022

Driekwart van Twitter-personeel niet akkoord met ultimatum

Driekwart van Twitter-personeel niet akkoord met ultimatum image

Driekwart van het personeel van Twitter weigert akkoord te gaan met een ultimatum gesteld door de nieuwe topman Elon Musk. Musk wil dat werknemers lange uren draaien met een 'hoge intensiteit', of vertrekken bij Twitter.

Het ultimatum is door Musk via mail bekend gemaakt aan werknemers. Zij konden in de e-mail op een knop klikken waarmee zij hun akkoord gaven met de voorwaarden die Musk stelt. Kylie Robison, een techjournalist van Fortune Magazine, meldt echter op Twitter op basis van bronnen binnen Twitter dat driekwart van de overgebleven werknemers niet akkoord gaat met het ultimatum en niet op deze knop heeft geklikt. Robison benadrukt hierbij dat het percentage een schatting is door overgebleven personeel, en niet is gebaseerd op harde cijfers.

Wat exact de gevolgen hiervan zijn is niet bekend. Musk dreigde eerder dat werknemers die niet akkoord gaan met het ultimatum moeten vertrekken, en hierbij drie maanden betaling meekrijgen. Twitter telt momenteel nog zo'n 3.700 werknemers, waarvan dus minder dan duizend akkoord zijn gegaan met het ultimatum. Het personeelsbestand is de afgelopen tijd in een hoog tempo geslonken; een maand geleden telde Twitter nog 7.400 medewerkers.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei