Floris Hulshoff Pol - 24 november 2022

Initeam neemt Nederlandse All Automation Service over

Initeam neemt Nederlandse All Automation Service over image

Initeam, gespecialiseerd in ERP-systemen, heeft zijn Nederlandse sectorgenoot All Automation Service overgenomen. Met de acquisitie wil het bedrijf uit het Belgische Izegem de continuïteit van All Automation Service op lange termijn verzekeren en tegelijkertijd zijn voetafdruk in Nederland vergroten.

Initeam was al een tijdje op zoek naar versterking voor de eigen infrastructuurafdeling. Het bedrijf zocht die in eerste instantie in België, maar kwam uiteindelijk terecht bij Bob Visser, eigenaar en zaakvoerder van All Automation uit Aalsmeer (nabij Amsterdam). De gesprekken begonnen eind december 2021 en resulteerden recent in de officiële overname.

Doelgroep vergroten

"De overname zal beide ondernemingen toelaten zich te profileren tot een 'one stop shop' voor IT-uitdagingen met betrekking tot hardware, netwerken, cybersecurity en flexibele bedrijfssoftware", zegt Igor Faccioli van Initeam. "Bovendien kunnen wij hierdoor onze doelgroep in België en Nederland aanzienlijk vergroten."

Ook Bob Visser is verheugd over de mijlpaal voor zijn onderneming: "Door deze strategische zet zullen we Initeam kunnen ondersteunen met de expertise en ervaring van een veertigtal specialisten. Het is onze ambitie om samen verder te groeien, wat ook resulteert in extra ontwikkelingsmogelijkheden en carrièrekansen voor onze medewerkers."

Beide bedrijven houden hun naam

Beide ondernemingen blijven hun naam behouden en blijven actief op hun huidige locatie. Zowel in Izegem als Aalsmeer wordt op zoek gegaan naar extra specialisten die 'optimaal tot hun recht kunnen komen in de familiale bedrijfscultuur', klinkt het in een verklaring.

In samenwerking met Data News

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29