Redactie - 23 november 2022

IBM daagt Micro Focus voor de rechter

IBM daagt Micro Focus voor de rechter image

IBM daagt Micro Focus voor de rechter. Micro Focus zou op illegale wijze software van IBM hebben gekopieerd en reserve-engineered. IBM stelt dat Micro Focus hiermee inbreuk maakt op zijn intellectueel eigendom en contractbreuk pleegt.

De aanklacht is door IBM ingediend bij een rechtbank in New York. IBM wil een schadevergoeding van Micro Focus, inclusief geleden schaden en juridische kosten. Ook vraagt IBM de rechter Micro Focus te verbieden zijn software 'te kopiëren en distribueren'.

'Acties ondermijnen investeringen in software-innovatie'

IBM noemt de acties van Micro Focus 'illegaal opportunisme, bewust schending van patenten en een schaamteloze schending van de contractuele verplichtingen van Micro Focus'. Ook stelt IBM dat Micro Focus zijn 'significante investeringen' in software-innovatie ondermijnt.

"Micro Focus heeft schaamteloos IBM-software gestolen en we gaan IBM's investering in productontwikkeling beschermen tegen de illegale tactieken van Micro Focus. We hebben gedurende vele decennia aanzienlijk geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling van onze toonaangevende IBM-mainframesysteemtechnologie, tot groot voordeel van onze vertrouwde partners, onze klanten en de wereldeconomie. We zullen het intellectuele eigendom van IBM agressief verdedigen tegen degenen die het proberen te stelen", meldt IBM in een verklaring.

Micro Focus heeft nog niet gereageerd op de aanklacht.

Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14