Wouter Hoeffnagel - 24 november 2022

FT: Brussels kantoor van Twitter opgeheven

FT: Brussels kantoor van Twitter opgeheven image

Het kantoor van Twitter in Brussel is opgeheven. Medewerkers waren het aanspreekpunt voor diverse EU-instellingen, waaronder ook de Europese Commissie. Eurocommissaris Jourova, verantwoordelijk voor het tegengaan van desinformatie, uit haar zorgen over de gang van zaken.

Dit meldt de Financial times op basis van bronnen. Twee sleutelfigureren binnen het Brusselse kantoor stapte vorige week op nadat topman Elon Musk een ultimatum stelde. Medewerkers moesten akkoord gaan met lange uren met een hoge intensiteit, of Twitter verlaten. Hierop zouden honderden medewerkers bij Twitter zijn vertrokken.

Voldoen aan de Digital Services Act

Bronnen melden aan de Financial Times dat Julia Mozer en Dario La Nasa beide vorige week zijn opgestapt bij Twitter. Zij waren verantwoordelijk voor het Europese beleid bij het social media-platform en richtten zich onder meer op het voldoen aan de nieuwe regelgeving die voortkomt uit de Digital Services Act (DSA). Het is onbekend of Mozer en La Nasa op korte termijn door Twitter worden vervangen.

Eurocommissaris Jourova wijst erop dat Twitter een 'nuttige partner' is geweest in de strijd tegen desinformatie en illegaal haatzaaien. Zij wil dat dit niet verandert. Naar verwachting publiceert de Europese Commissie op korte termijn cijfers waaruit blijkt dat Twitter achterloopt met het bestrijden van desinformatie.


Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024
Netgear banner liggend start week 14