Wouter Hoeffnagel - 28 november 2022

Mogelijk Europees onderzoek naar Microsoft op komst

Mogelijk Europees onderzoek naar Microsoft op komst image

Microsoft krijgt mogelijk met een Europees antimededingingsonderzoek te maken. Aanleiding hiervoor zijn klachten van Slack over de wijze waarop Microsoft Teams in de markt zet. Slack, onderdeel van Salesforce.com, stelt dat Microsoft door Teams te integreren in zijn Office-product op oneerlijke wijze concurreert.

Dit meldt Reuters op basis van bronnen. Slack wil dat de Europese Commissie Microsoft opdraagt Teams af te splitsen van de Office Suite en deze tegen een eerlijke prijs in de markt te zetten. De Europese Commissie verstuurde afgelopen maand al vragenlijsten naar betrokken partijen. In oktober vorig jaar werden ook al vragenlijst verstuurd.

Voorbereidingen voor formeel onderzoek

Bronnen melden aan Reuters dat deze vragenlijsten voorbereidingen zijn voor een formeel onderzoek dat de Europese Commissie wil openen. "De Commissie kijkt naar de interoperabiliteit en het bundelen (red: van Microsoft), maar ditmaal meer gedetailleerd. Zij kijken naar informatie die hen in staat mogelijke oplossingen te definiƫren", aldus een van de bronnen.

Microsoft en de Europese Commissie zijn in het afgelopen decennium in meerdere juridische conflicten verwikkeld geraakt. De Amerikaanse techgigant kreeg in totaal 2,2 miljard euro aan Europese boetes opgelegd wegens overtredingen.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14