Floris Hulshoff Pol - 29 november 2022

Cryptofinancierder BlockFi vraagt faillissement aan

Cryptofinancierder BlockFi vraagt faillissement aan image

Het faillissement van cryptobeurs FTX is ook overgeslagen op de Amerikaanse cryptofinancier BlockFi. Het in New Jersey gevestigde bedrijf vraagt faillissement aan.

De aanvraag komt niet als een verrassing. BlockFi kreeg in juli nog een kapitaalinjectie van het omgevallen FTX en was voor zijn werking deels afhankelijk van dat platform. Ook had het bedrijf leningen met onderpand uitstaan bij Sam Bankman-Fried, oprichter van FTX. BlockFi heeft nu bescherming aangevraagd tegen zijn schuldeisers, en dat zijn er volgens de rechtsdocumenten meer dan 100.000. Het bedrijf wil nu de tijd krijgen om te herstructureren en het nodige geld bij elkaar te zoeken.

Uit een eerder faillissementsverslag van FTX bleek al dat er voor miljarden aan schulden zijn bij cryptobedrijven. Persbureau Bloomberg meldde vorige week dat in de nasleep van het faillissement van FTX, ook het leenkantoor voor crypto's Genesis op omvallen staat. Het bedrijf leent cryptomunten voor langere periodes uit aan andere bedrijven en heeft momenteel moeite om financiering te vinden voor zijn leendivisie. Volgens ingewijden waarschuwt het bedrijf potentiƫle investeerders dat het misschien faillissement moet aanvragen, als er niet snel een oplossing wordt gevonden. Genesis is op zoek naar minstens 1 miljard dollar aan vers kapitaal. Er zou onder andere gesproken zijn over een eventuele kapitaalinjectie van cryptobeurs Binance. Maar tot een overeenkomst is het nog niet gekomen.

In samenwerking met Data News

SLTN Vierkant Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024