Wouter Hoeffnagel - 04 december 2022

Tools4ever is Great Place To Work

Tools4ever is Great Place To Work image

Tools4ever mag zich sinds kort een Great Place To Work noemen. Het Baarnse softwarebedrijf scoort tijdens het certificeringstraject hoge ogen. Meer dan negen op de tien werknemers noemt Tools4ever een ‘Great Place To Work’.

Great Place To Work is een methode voor het toetsen en certificeren van de organisatiecultuur van bedrijven. De methode van het gelijknamige bedrijf scoort organisaties op diverse vlakken en helpt zo met het naar een hoger niveau tillen van de bedrijfscultuur. Want als iedereen zich thuis voelt in de organisatie, behaal je als bedrijf betere resultaten.

Feedback van eigen medewerkers staat centraal

Voor een certificering als Great Place To Work doorlopen organisaties een traject dat bestaat uit drie stappen: onderzoek, certificering en resultaten & branding. De certificering is altijd gebaseerd op feedback van eigen medewerkers van de beoordeelde partij. De Great Place To Work-methode brengt in kaart hoe medewerkers de organisatie ervaren en geeft erkenning van een onafhankelijke partij voor werkgeverschap.

Tools4ever is met trots gecertificeerd als Great Place To Work. De bedrijfscultuur van het bedrijf wordt als uitmuntend ervaren. Het bedrijf biedt onder meer betaalde werkvakanties in het buitenland, flexibele werktijden, een door werk betaalde wintersport en een opleidingsbudget van 8.000 euro inclusief tien studiedagen per jaar.

De speler in Identity & Access Management scoort ook hoge ogen wat betreft onder meer vertrouwen, geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Maar liefst 95% van de ondervraagde werknemers noemt Tools4ever een ‘Great Place To Work’.

‘Onze mensen zijn ontzettend belangrijk’

“Voor Tools4ever zijn onze mensen ontzettend belangrijk, wij geloven dat zij de kracht en het succes zijn van onze organisatie”, licht operationeel directeur George Bakker (foto) van Tools4ever toe. “Met de volgende vier kernwaarden weerspiegelen wij onze cultuur: gedreven, doen, vrijheid en sportiviteit. Iedere dag werken wij met een topteam van meer dan 70 medewerkers in Baarn en in totaal 140 wereldwijd, met veel plezier aan onze software.”

Software Engineer Robbert Brussaard herkent de focus van Tools4ever op medewerkers. “Als iemand die van aanpakken houdt is inspraak voor mij heel belangrijk. Als ik zie dat iets beter of efficiënter kan, luistert Tools4ever ook echt naar mijn mening en inbreng. Prettig, want op de werkvloer zie je direct tegen welke uitdagingen je aanloopt, wat niet optimaal verloopt en waar ruimte is voor verbetering. Zo creëert Tools4ever een optimale werkomgeving zonder nodeloze obstakels, waarin we productief kunnen werken en de klant optimaal kunnen ondersteunen.”

'De weg naar organisatiesucces'

René Brouwers, algemeen directeur van Great Place To Work Nederland: “Goed werkgeverschap is de weg naar organisatiesucces – dat is de overtuiging van Great Place To Work. Organisaties met een cultuur van vertrouwen, trots en plezier, presteren beter. Hier als organisatie in uitblinken is een prestatie. Een prestatie om trots op te zijn en een prestatie die aandacht verdient.”

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024