Wouter Hoeffnagel - 06 december 2022

T-Mobile Nederland introduceert TwinSIM-oplossing met Lyfo.NET

T-Mobile Nederland introduceert TwinSIM-oplossing met Lyfo.NET image

T-Mobile Nederland gaat een samenwerking aan met Lyfo voor exclusieve distributie van Lyfo.NET in Nederland. Zakelijke klanten van T-Mobile kunnen met de TwinSIM-oplossing terugvallen op alle mobiele netwerken in Nederland. De diensten van T-Mobile worden via het netwerk van T-Mobile afgewikkeld. Indien nodig kan echter direct en automatisch worden overgeschakeld naar een alternatief mobiel netwerk. Dit kan onder andere gebeuren in lastig bereikbare gebieden of tijdens storingen.

De always connected oplossing Lyfo.NET wordt met deze samenwerking een vast onderdeel van de dienstverlening van T-Mobile. De aanvullende dienst is een belangrijke toevoeging voor mobiele gebruikers in specifieke doelgroepen zoals politie, ambulancedienst en brandweer. Lyfo.NET is er niet alleen voor de publieke sector, maar ook voor private klanten met behoefte aan missiekritische communicatie, zoals utility, security, zorg, logistiek en automotive. Denk echter ook aan gebruikers die vaak werkzaam zijn in de minder optimaal gedekte gebieden van Nederland, zoals rondom de landgrenzen, op open wateren, of in natuurgebieden.

Alle netwerken ter wereld

Dankzij Lyfo.NET wordt de verbinding en de dienstverlening van T-Mobile automatisch geschakeld tussen alle beschikbare mobiele netwerken. Een (tweede) simkaart met premium roaming geeft toegang tot vrijwel alle mobiele netwerken ter wereld. Terwijl de smartphone van de klant primair verbonden blijft met het netwerk van T-Mobile of met een affiliatie roaming netwerk in het buitenland, scant Lyfo.NET alle andere beschikbare netwerken voor beide SIM-kaarten. Het berekent voortdurend de beste primaire en back-up connectie, zonder daarbij veel batterij te gebruiken.
 
Wanneer de primaire verbinding van de gebruiker onder een bepaald afgesproken kwaliteitsniveau zakt, schakelt Lyfo.NET op de smartphone de back-upverbinding in en verbindt het binnen 100 milliseconden met het beste alternatieve beschikbare netwerk op dat moment via de Lyfo.SIM. Wanneer nodig en van toepassing schakelt de verbinding ook weer automatisch terug. Hiermee worden de gebruikskosten in de hand gehouden, omdat niet permanent al het dataverkeer in Nederland wordt geregeld via roaming.

Garanties bieden

“De standaarddekking en kwaliteit van het T-Mobile netwerk is van wereldklasse, maar met Lyfo.NET kunnen we nog meer netwerkdekking en kwaliteit leveren en garanderen”, zegt Léon Toet, CCO Business bij T?Mobile. “Dat is natuurlijk essentieel wanneer het gaat om levensbedreigende situaties. Om onze klanten, die juist in deze situaties opereren en afhankelijk zijn van een maximale beschikbaarheid van mobiele diensten, altijd en overal optimale dekking te geven, is deze samenwerking zo belangrijk.”

CEO Maurits Zandbergen van Lyfo.NET is enthousiast over de samenwerking met T-Mobile. “De samenwerking met T-Mobile is tot stand gekomen door de proactieve en enthousiaste houding van T-Mobile over onze oplossing”, zegt Zandbergen. “Het siert T-Mobile dat ze op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden om de connectiviteitseisen steeds verder te verbeteren en aan de vernieuwde eisen van de klant te voldoen. We werken nu samen aan zowel het verbeteren van het product als aan het invoegen van Lyfo.NET in de portfolio van T-Mobile Ondernemen; zo kunnen zakelijke klanten van T-Mobile profiteren van de toevoeging van onze dienst.”