Teus Molenaar - 06 december 2022

Nuvias: Betere security via één platform

Nuvias: Betere security via één platform image

Value add distributeur Nuvias en securityspecialist WatchGuard trekken al meer dan twintig jaar samen op. “Wij kennen alle ins en outs van hun producten”, zeggen Patrick de Wagt, Kris Vastenavondt en Jonas Maes van de distributeur. “En onze klanten waarderen het juist om IT-beveiliging te regelen met één platform.”

De Wagt is Business Development Manager bij Nuvias Benelux, Vastenavondt is er Technical Manager en Maes is Sales Manager. Zij vertellen wat hun bedrijf te bieden heeft op het gebied van IT-beveiliging. Een belangrijke trend in de markt, zo zeggen zij, is dat organisaties het zat zijn om tal van verschillende, niet met elkaar communicerende puntoplossingen te hebben. “Dat is een ramp qua beheer: duur en foutgevoelig. Bovendien moet je jouw personeel in al die producten trainen. Daar passen bedrijven tegenwoordig voor, zij gaan voor één beveiligingsplatform.”
De Wagt, Vastenavondt en Maes vertellen dat Nuvias hun partners begeleiden in het gehele proces om tot een goede security te komen. “Wij kennen Watchguard van binnen en van buiten, omdat we al zo lang samenwerken. Die kennis zetten wij in voor onze partners. Wij hebben vanaf het begin geloofd in de aanpak van WatchGuard. En we zien een geweldige ontwikkeling de laatste jaren. Het maakt niet uit of je een kleine firewall met 5 users of de grootste met 7500 users hebt. Met de Total Security Suite (TSS) geniet men altijd de beste security. Van vijf gebruikers naar een kleine achttien honderd: één platform voor alle beveiligingsaspecten.”
De Total Security Suite omvat alle diensten van de Basic Security Suite plus AI-gedreven malwarebescherming, verbeterd netwerkoverzicht, endpointbescherming, Cloud Sandboxing, DNS-filtering en de mogelijkheid om direct vanuit WatchGuard Cloud, het platform voor netwerkoverzicht, actie te ondernemen tegen bedreigingen. “Juist die gelaagdheid, inclusief authenticatie bijvoorbeeld, maakt het platform zo compleet. WatchGuard is de laatste jaren veel breder geworden. Mkb-bedrijven hebben met de suite alle beveiligingsaspecten afgedekt. Eigenlijk zou elke organisatie een beetje WatchGuard moeten hebben, al is het enkel de firewall appliance Firebox. Maar met de suite hebben Mkb-bedrijven alle beveiligingsaspecten afgedekt. Zij kunnen op beide oren slapen. En waar nodig helpen wij met configuratie en ondersteuning”, onderstreept Maes.

Brede aanpak
Het trio looft de brede aanpak van WatchGuard. “Alle facetten van security in één platform; dat maakt het waardevol.”
Nuvias zelf pakt het overigens ook breed aan. “Wij hebben een team dat onze resellers op allerlei vlakken kan ondersteunen. We doen trouwens alles via onze partners, ook al voeren we het zelf uit. Maar onze partners hebben niet altijd genoeg mensen of de juiste kennis en kunde om hun klanten bij te staan; er is immers een groot tekort aan gekwalificeerde mensen. Dan kunnen ze een beroep op ons doen. Dat gaat heel ver, van telefonische support tot rechtstreeks contact met eindklanten als dat nodig is. Ook trainen wij de technici bij de resellers. Via ons Nuvias Training Centre leveren wij geaccrediteerd onderwijs in alle WatchGuard-producten om partners en hun klanten te helpen meer kennis en begrip van de technologie te krijgen. Daarnaast helpen wij onze partners bijvoorbeeld ook met marketing-activiteiten van oplossingen.” Nuvias heeft in een e-boek neergepend waarom het nuttig is om met hen in zee te gaan.

RED security services
Automatisch komt het gesprek dan vanzelf op de RED security services die Nuvias voor de partners heeft ingericht. Dit bestaat uit zes onderdelen, die alle on site oplossingen (binnen de grenzen van een SLA) omvatten. “Het belangrijkste doel is om onze partners peace of mind te geven”, aldus De Wagt, Vastenavondt en Maes. “Voor de kleinere resellers is het een geruststelling te weten dat wij oplossingen paraat hebben die ze zelf kunnen inzetten. Mocht het probleem groter zijn, dan weten ze dat ze een beroep op onze specialisten kunnen doen. Wij pakken het dan in hun naam op. Dit doen we trouwens eigenlijk al sinds het jaar 2000; we zijn pioniers op dit vlak.”

De services zijn onderverdeeld in:

Installatie: Waarbij de installatie en configuratie wordt uitgevoerd door een Nuvias engineer. Dit kan zowel on site als ook remote.
Incident Services: De aankoop van een incident met een gegarandeerde actietijd, vastgelegd in een SLA. Binnenkort heet dit RED Retainer.
Care Services valt daaronder: Voor alle WatchGuard appliances is het mogelijk een service bundel af te nemen met support en on site interventie met gegarandeerde interventietijd in geval van hardware falen.
Managed Services: Het overnemen van het volledige beheer van de WatchGuard firewall: wijzigen van configuratie, up-to-date houden van het operating system, support, interventie on-site in geval van hardware falen.
Training: Nuvias verzorgt trainingen op externe of Nuvias-locaties in België en Nederland. Een training op maat is ook mogelijk.

Alles is er volgens het tweetal op gericht om de partners te ontzorgen. Een eigenbelang speelt natuurlijk ook mee: als je een bepaalde oplossing propageert, dan wil je zeker weten dat de technologie goed wordt ingezet. Ontevreden klanten stralen negatief af op reseller én distributeur. “Dat is te voorkomen met onze RED-services.”

Nieuwe mogelijkheden
Nuvias gaat de komende tijd de inspanningen opvoeren om WatchGuard op de markt te zetten. “We gaan in gesprek – via onze partners natuurlijk – met organisaties die bijvoorbeeld al de firewall van WatchGuard gebruiken. We laten ze dan zien welke aanvullingen allemaal mogelijk zijn en hoe dat past binnen hun bedrijfsvoering. De combinatie van end point bescherming en firewall ligt bijvoorbeeld voor de hand.”

Om nog eens te benadrukken dat Nuvias álle aspecten van IT-beveiliging adresseert, vertellen ze dat de distributeur ook trainingen verzorgt om bij eindgebruikers duidelijk te maken welke risico’s er kleven aan het werken met computers en/of handhelds.

Ten slotte gaat het drietal in op de nieuwe mogelijkheden die WatchGuard biedt. “Denk aan XDR dat binnenkort op de markt komt. Extended detection and response (XDR) biedt inzicht in gegevens over netwerken, clouds, endpoints en toepassingen. Ook past het analyses en automatisering toe om de bedreigingen van vandaag en morgen te detecteren, te analyseren, op te sporen en te herstellen. Dat is wel nodig in het huidige tijdperk met georganiseerde cybercrime.”

Auteurs: Teus Molenaar en Witold Kepinski

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei