Witold Kepinski - 21 december 2022

Jamf biedt betere Mac-telemetrie

Jamf biedt betere Mac-telemetrie image

Jamf, de standaard in het beheren en beveiligen van Apple in het bedrijfsleven, biedt updates voor Jamf Protect waarmee bedrijven kunnen voldoen aan de vereisten in de Amerikaanse Executive Order 14028, Improving the Nation's cybersecurity. Dit maakt Jamf Protect tot een nog krachtigere macOS-securityoplossing voor organisaties met strenge compliance-eisen, ook voor organisaties in Nederland.

“Het is onze missie bij Jamf om de kloof te overbruggen tussen wat Apple biedt en wat organisaties nodig hebben. Deze updates voor Jamf Protect voorzien securityteams van uitgebreide audit telemetrie. Tegelijkertijd kunnen organisaties met hoge compliance-behoeften voldoen aan de strengste vereisten rond gegevensverwerking”, zegt Michael Covington, vice president portfolio strategy, Jamf.

De belangrijkste verbeteringen aan Jamf Protect zijn onder andere:

Endpoint telemetrie voor compliance volgens auditstandaarden

Jamf Protect verzamelt nu – conform de Executive Order 14028 - essentiële gegevens die nodig zijn voor het onderzoeken van incidenten en voldoet nu aan de meest strikte normen voor logging en auditing. Deze toegevoegde functionaliteit biedt organisaties de tools die nodig zijn om de vereiste endpoint telemetrie vast te leggen en om deze data te streamen naar de data repositories en SIEMs van de klant. Deze functionaliteit was voorheen onderdeel van Jamf's Compliance Reporter, maar is nu beschikbaar voor alle klanten met Jamf Protect.

Robuuste beveiligingstelemetrie voor threat hunting

Dankzij uitgebreide telemetrie met onder andere systeemdata, threat detection logs en details over netwerkverkeer kunnen securityspecialisten macOS-computers monitoren en actief op zoek gaan naar dreigingen (‘threat hunting’) in hun IT-omgeving. Zij kunnen macOS logs vrijwel in real-time analyseren met behulp van één endpoint agent.

Endpoint telemetrie met offline modus

De nieuwe offline deployment mode van Jamf Protect is vooral bedoeld voor klanten met hoge compliance-behoeften. Dit deployment model voor het streamen van telemetriegegevens biedt een extra optie voor organisaties die moeten voldoen aan de strengste normen rond dataverzameling voor interne audits en die daarvoor diensten nodig hebben die niet via de cloud worden geleverd.

Met deze updates biedt Jamf Protect in één platform de essentiële componenten die nodig zijn om de hoogste standaarden van macOS-security te bereiken, inclusief:

De beste bescherming tegen malware

Geïntegreerde preventie van netwerkdreigingen en contentfiltering

Endpoint-telemetrie voor onderzoek, analyse en threat hunting

Geïntegreerde compliance-reporting

Offline modus ter ondersteuning van non-cloud workflows

 

Jamf Protect maakt gebruik van native Apple frameworks voor robuuste endpoint security, met behoud van de Apple-ervaring die gebruikers verwachten.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024