Jeroen Bordewijk - 14 januari 2023

Stem nu op de IoT/Edge Innovator of the Year 2022!

Stem nu op de IoT/Edge Innovator of the Year 2022! image

De prijs die iedere vernieuwer met IoT en/of edge computing in de kast wil hebben staan: de Dutch IT Channel Award voor IoT/Edge Innovator of the Year. Vorig jaar gewonnen door IBM Nederland, het jaar daarvoor door Dell Technologies & Nalta. De winnaar van dit jaar wordt op 16 maart 2023 bekend gemaakt tijdens een feestelijke 'Hollywood style' uitreiking van de Dutch IT Channel Awards in Studio21 in Hilversum. U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

De genomineerden in deze categorie zijn:

ALSO speelde zich in de kijker in 2022 met een IoT-platform dat met een gediversifieerd oplossingenportfolio resellers de mogelijkheden van Internet of Things laat ontdekken en benutten. De Zwitserse distributeur, wereldwijd leverancier van hardware, software en IT-diensten, begrijpt goed dat de mogelijkheden van IoT nog voor lang niet alle partijen duidelijk zijn. ALSO deelt daarom middels het platform de benodigde expertise met resellers, die dankzij de strategische en pragmatische aanpak oplossingen kunnen aanbieden aan eindklanten die met IoT bedrijfsprocessen willen optimaliseren. Gebruikers meten bijvoorbeeld met sensoren hoeveel mensen aanwezig zijn in kantoren, boeken vergaderruimtes slim(mer) of optimaliseren hun cyberbeveiliging.

Axians ontwikkelde recentelijk een service voor OT app hosting, met Friesland Campina als 'launching customer'. Met deze unieke service levert de Nederlandse value added reseller IT-diensten als cloud, networking en security aan het domein van de operational technology (OT). Aan industriële omgevingen als fabrieken levert Axians diensten in de taal van de OT-sector, maar met de intensiteit van IT. In 2019 won Axians deze award samen met Cisco, IBM en het Rotterdamse softwarebedrijf Esri, voor de succesvolle ontwikkeling van een nieuw IoT-platform voor het Havenbedrijf Rotterdam. In 2018 was Axians VAR of the Year en in 2020 Digital Workplace Innovator of the Year.

Check Point Software Technologies levert cyber securityoplossingen aan enterprises en overheden wereldwijd. Het Israëlische bedrijf afficheert zich graag als leider in beveiligingsoplossingen voor netwerken, cloud en mobiele omgevingen, en maakte dat in 2022 meer dan waar met de introductie van de innovatieve, maar vooral hoognodige on-device IoT-beveiliging Quantum IoT Protect. Immers, de meeste IoT-devices hebben te weinig werkgeheugen en opslagcapaciteit voor de implementatie van een traditionele cyber securityoplossing. Quantum IoT Protect is firmware – software die is ingeprogrammeerd in hardware – en beschermt tegen zelfs de meest geavanceerde vijfde generatie cyberaanvallen, belooft Check Point, in Nederland gevestigd in het Utrechtse Bunnik.

Hewlett Packard Enterprise (HPE) is genomineerd vanwege de innovatieve 'van-edge-tot-de-cloud' toepassingen van deze Amerikaanse techgigant, die gebruikmaken van de meest geavanceerde vormen van artificial intelligence (AI) en analytics. Een mooi voorbeeld is hoe het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven met behulp van het softwareportfolio HPE Ezmeral een cloud-native analytics en data lakehouse heeft gebouwd. Deze modernisering was onder meer nodig om nauwkeuriger diagnoses te kunnen stellen en vroegtijdiger afwijkingen te kunnen opsporen. Met HPE Ezmeral kan het ziekenhuis bijvoorbeeld met meer precisie hartafwijkingen detecteren. HPE is een goede bekende van de Dutch IT Channel Awards, en won onder meer in 2019 als Networking Innovator of the Year.

Schneider Electric bedacht een oplossing om te voldoen aan de groeiende behoefte aan reken-, netwerk- en opslagbronnen aan de randen van netwerken, die het gevolg is van de versnelling van digitale technologieën en smarttoepassingen. De Franse multinational ziet dat de implementatie, de monitoring en het beheer van IT-infrastructuren op verspreide edge-locaties unieke uitdagingen met zich meebrengen op energiegebied, en daarom ontwikkelde het de 'gamechanger' 5kW Smart UPS Ultra. Deze eenfase noodstroomvoorziening is uitgerust met lithium-ion batterijen en ontwikkeld op basis van de nieuwste generatie halfgeleidertechnologie. Daardoor is de oplossing lichter en kleiner dan z'n concurrenten en gaat die tot drie keer langer mee.

U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Comstor BN start 14 feb CIS Services Awareness