Floris Hulshoff Pol - 20 januari 2023

Zyxel introduceert Astra endpoint-beveiligingsoplossing

Zyxel introduceert Astra endpoint-beveiligingsoplossing image

Zyxel Networks, leverancier van veilige en cloud-aangedreven netwerkoplossingen, heeft een nieuwe cloud-gebaseerde endpoint-beveiligingsdienst, Astra, uitgebracht. Dit is Zyxels antwoord op de opkomst van hybride werken in het mkb. Nu steeds meer mensen ervoor kiezen om op afstand te werken, wenden meer en meer organisaties zich tot cloud-gebaseerde processen. Recent onderzoek van Gartner toont aan dat in 2025 meer dan 85% van de organisaties het cloud-first principe zal hebben omarmd.

Hybride werken is inmiddels mainstream. Medewerkers moeten daarvoor wel in staat gesteld worden om verbinding te maken en samen te werken vanaf vele verschillende locaties. Deze verschuiving betekent dat het mkb nu meer gebruikers moet ondersteunen die gebruik maken van meerdere apparaten die toegang nodig hebben tot verschillende kantoren en cloud-gebaseerde apps.

Hoewel deze gedecentraliseerde netwerken de flexibiliteit kunnen bieden die de moderne medewerker nodig heeft, vormen ze een verhoogd risico op cyberaanvallen. Om dit probleem tegen te gaan, biedt Astra van Zyxel een cloudgebaseerde beveiligingsdienst die op meerdere endpoints kan worden geïnstalleerd, zodat hybride medewerkers een eerste verdedigingslinie hebben, waar ze zich ook bevinden.

Grenzeloze perimeterbeveiliging
De nieuwe Astra-dienst legt alle aspecten van de beveiliging terug in de handen van de IT-beheerder, inclusief Dark Web Monitor, IP/URL-reputatie en webfiltering, zodat ze gebruikers kunnen bewaken en beveiligen, zelfs wanneer ze zich buiten de perimeter van het kantoor bevinden. Verbonden via de cloud, wordt Astra's threat intelligence database automatisch bijgewerkt en in real time naar endpoints gepusht. Dit betekent dat gebruikers niet langer handmatig updates hoeven te downloaden en uit te voeren, omdat Astra altijd up-to-date blijft.

Eenvoudige bescherming
Met Astra kunnen netwerkbeheerders eenvoudig de beveiligingsinstellingen op externe apparaten bewaken en controleren via een gloednieuwe mobiele app, terwijl er later dit jaar ook een desktopversie wordt uitgebracht. Dit uniforme platform verzamelt waarschuwingen, rapporten en analyses van gebeurtenissen en biedt onmiddellijke zichtbaarheid en toegankelijkheid voor de teams die dat nodig hebben. De Astra-app kan op mobiele apparaten worden geïnstalleerd om gebruikers te beschermen tegen phishing en exploit-aanvallen – zonder dat het de prestaties van de apparaten aantast.

"Hoewel hybride werken moet worden gevierd vanwege de toegenomen flexibiliteit die werknemers krijgen, is het ook belangrijk om te waken voor de risico's", aldus Peter van der Putten, Head of Channel van Zyxel Benelux. "Vooral het mkb heeft behoefte aan een gecoördineerde en technische oplossing die bescherming biedt aan het groeiende aantal endpoints en voorkomt dat bedrijven het slachtoffer worden van het uitgebreide dreigingslandschap. Astra, in combinatie met Zyxels reeks firewalls en cloudbeveiligingsdiensten, biedt het mkb een uniforme en consistente aanpak voor de beveiliging van hun bedrijf."

Licentie
De Astra-app voor iOS en Android is momenteel beschikbaar als gelicenseerde dienst, en Zyxel is van plan om later dit jaar een desktopversie van Astra uit te rollen. Elke gebruiker met een licentie kan Astra op maximaal twee endpoint devices installeren. Bedrijven kunnen licenties aanschaffen voor maximaal 999 werknemers, met de mogelijkheid deze te beheren via één Astra-portaal.

Ga voor meer informatie en om je te registreren voor een gratis proefversie naar: https://www.zyxel.com/Astra

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024