Witold Kepinski - 24 januari 2023

Cognizant koopt IoT specialist Mobica

Cognizant koopt IoT specialist Mobica image

Cognizant is een overeenkomst aangegaan voor de overname van Mobica, een aanbieder van IoT-software-engineeringdiensten met hoofdkantoor in Manchester, Verenigd Koninkrijk. De diensten van Mobica omvatten de volledige softwareontwikkelingscyclus, met kerncompetenties op het gebied van ontwikkeling, implementatie, testen en implementatie van embedded software, en een specialisatie in strategische interne onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten van klanten.

De overname breidt Cognizant's IoT embedded software engineering-mogelijkheden aanzienlijk uit en biedt klanten een dieper en breder scala aan end-to-end ondersteuning om digitale transformatie mogelijk te maken. Embedded software engineering is een snelgroeiend segment van de IoT- en engineeringmarkt. Marktonderzoeksbureau IDC voorspelt dat de wereldwijde uitgaven voor productengineering zullen stijgen van 83 miljard dollar in 2021 tot 164 miljard dollar in 2026.

Na afronding van de overname zal Cognizant bijna 900 mensen in heel Europa en Noord-Amerika toevoegen , waaronder ongeveer 550 ingenieurs in Polen.

"Mobica's sterke staat van dienst op het gebied van het leveren van strategische ingebedde software-engineeringdiensten is goed afgestemd op Cognizant's Global 2000-klantenbestand en belangrijke industrieën, terwijl de grote aanwezigheid in Polen onze groeiende ontwikkelingsteams in Oost-Europa aanzienlijk verbetert ", aldus Annadurai Elango , executive vice president van de kerntechnologieën en inzichten van Cognizant. "Wij geloven dat het combineren van de expertise van Mobica met de sterke IoT- en productengineeringcapaciteiten van Cognizant zal resulteren in verbeterde digitale transformatieresultaten voor wereldwijde klanten in de technologie- en auto-industrie en daarbuiten."

De expertise van Mobica op drie belangrijke gebieden – verbonden apparaten en digitale transformatie, silicium- en technologieplatforms, en automotive en intelligente mobiliteit – zal naar verwachting het klantenaanbod en de positie van Cognizant als strategische partner in de digitale transformatie van ondernemingen verder versterken.

"Mobica heeft een reputatie opgebouwd op het gebied van IoT embedded software engineering-expertise van wereldklasse in de gehele technologiestapel, van chip tot cloud", aldus Sam Kingston , CEO van Mobica. "De afstemming die we delen met Cognizant vanuit een technologie-, industrie- en klantgericht standpunt vertegenwoordigt een sterk platform voor voortdurende groei in Europa en Noord-Amerika , en een kans voor ons getalenteerde team om hun vaardigheden en carrières te laten groeien."

Mobica bouwt voort op de eerdere inspanningen van Cognizant om strategische capaciteiten in Oost-Europa te vestigen via de overnames van Softvision in 2018 en Devbridge in 2021, die aanzienlijke softwareproductengineeringactiviteiten hebben in respectievelijk Roemenië en Litouwen . Na de overname van Mobica zal Cognizant meer dan 7.500 medewerkers in Oost-Europa hebben, waaronder ongeveer 4.500 ingenieurs.

De overname zal naar verwachting in februari 2023 worden afgerond , onder voorbehoud van het voldoen aan de sluitingsvoorwaarden. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.