Witold Kepinski - 25 januari 2023

Frank D. Yeary wordt onafhankelijke voorzitter RvB Intel

Frank D. Yeary wordt onafhankelijke voorzitter RvB Intel image

Intel Corporation heeft aangekondigd dat Frank D. Yeary is aangesteld als de nieuwe onafhankelijke voorzitter van de raad van bestuur. Dit volgt op het besluit van Dr. Omar Ishrak om af te treden als voorzitter. Ishrak blijft in het bestuur van Intel als onafhankelijk bestuurder en blijft zitting houden in de audit- en financiële commissie en de corporate governance- en nominatiecommissie.

“Ik ben verheugd Frank te verwelkomen als voorzitter van de raad van bestuur van Intel. Zijn expertise in het ontsluiten van aandeelhouderswaarde, focus op corporate governance en bekendheid met Intel zijn krachtige troeven voor zowel het bestuur als het bedrijf bij het uitvoeren van onze strategie”, aldus Pat Gelsinger, CEO van Intel. “Ook wil ik Omar bedanken voor zijn geweldige bijdragen als voorzitter. Hij speelde een belangrijke rol bij het terugbrengen van mij naar het bedrijf als CEO en heeft gezorgd voor een krachtige werkdynamiek binnen de directie en het managementteam. Ik kijk uit naar zijn verdere dienst als gewaardeerd lid van de raad van bestuur.”

Yeary zei: “Ik ben zeer vereerd om deze uitgebreide rol op me te nemen in zo'n cruciale tijd voor Intel. Hoewel het bedrijf zeker grote taken voor de boeg heeft, ben ik ervan overtuigd dat we de juiste strategie hebben. Het is absoluut noodzakelijk dat we goed presteren en tegelijkertijd waarde leveren aan onze aandeelhouders.”

Ishrak merkte op: “Het was een voorrecht om als voorzitter van de raad van bestuur van Intel te dienen en de basis te leggen voor de transformatie van het bedrijf. Ik kijk ernaar uit om in het bestuur van Intel te blijven en tegelijkertijd mijn volledige steun te verlenen aan Frank in zijn nieuwe rol.”

Yeary is sinds 2009 directeur van Intel. Hij is ook managing member bij Darwin Capital Advisors, een particuliere investeringsmaatschappij. Hij was medeoprichter van CamberView Partners LLC, een bedrijfsadviesbureau gespecialiseerd in door investeerders geleid advies voor beursgenoteerde bedrijven, waar hij tot 2018 uitvoerend voorzitter was. Daarvoor was Yeary vice-kanselier van de University of California, Berkeley en eerder bracht hij 25 jaren in de financiële sector, onder meer als wereldwijd hoofd van fusies en overnames, en als lid van het managementcomité bij Citigroup Investment Banking. Yeary is ook lid van de raad van bestuur van Mobileye, PayPal Holdings en een aantal particuliere bedrijven.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29