Wouter Hoeffnagel - 10 februari 2023

Schneider Electric deelt whitepaper en TradeOff-tool voor hybride IT-beheeruitdagingen

Schneider Electric deelt whitepaper en TradeOff-tool voor hybride IT-beheeruitdagingen image

Schneider Electric, een speler in digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, deelt de whitepaper: ’How Modern DCIM Addresses CIO Management Challenges within Distributed, Hybrid IT Environments’ en een ondersteunende TradeOff Tool. De whitepaper richt zich op Data Center Infrastructure Management (DCIM)-software en de snel veranderende rol van de CIO. Het document laat zien dat het succes van een CIO uiteindelijk wordt bepaald door het behoud van veerkrachtige, veilige en duurzame IT-activiteiten. Dit is steeds moeilijker te realiseren in een sterk gedistribueerde hybride IT-omgeving.

"Zakelijke vereisten dwingen CIO's om hun datacenter- en IT-portfolio-architectuur hybride te maken, door IT-capaciteit in colocatiefaciliteiten onder te brengen en soms op grote schaal capaciteit uit te bouwen aan de lokale edge", aldus auteur Patrick Donovan, Senior Research Analyst bij Schneider Electric's Energy Management Research Center. "CIO's zijn altijd al belast geweest met het beheren en onderhouden van veerkrachtige en veilige operaties, maar hebben zich over het algemeen geconcentreerd op de belangrijkste datacenterlocaties. Nu hebben ze niet alleen veel meer gedistribueerde locaties die veerkracht en security nodig hebben, maar wordt hen ook gevraagd te rapporteren over de duurzaamheid van hun IT-activiteiten. Dit betekent een echte omslag in hun verantwoordelijkheden."

Veerkracht, security en duurzaamheid zijn aandachtspunt

In de whitepaper beschrijft Donovan de evolutie van IT-portolio’s van ondernemingen en onderzoekt hij de beheeruitdagingen die daaruit voortkomen. Hij legt uit hoe moderne DCIM-software zich heeft ontwikkeld en geoptimaliseerd voor steeds meer gedistribueerde omgevingen. Gedistribueerde IT, met veel verspreide locaties, maakt security tot een aandachtspunt, samen met de behoefte aan verbeterde veerkracht en het bijhouden en rapporteren van de milieu-impact van de IT-operatie.

Een nieuwe TradeOff Tool van Schneider Electric, de DCIM Monitoring Value Calculator for Distributed IT, helpt gebruikers om ’what-if‘ scenario's uit te voeren en hiermee de ROI van monitoringsoftware te bepalen. De tool houdt rekening met factoren als downtime, personeel, security- en milieu-incidenten, en cashflow.

Waarde van DCIM inzichtelijk maken

"We wilden een nuttig kader creëren om klanten te helpen de potentiële waarde van DCIM in hun activiteiten inzichtelijk te maken", aldus Wendy Torell, ontwerper van de TradeOff Tool en Senior Research Analyst bij het Energy Management Research Center van Schneider Electric. "De tool is gebruiksvriendelijk en past zich makkelijk aan de specifieke omgeving en het niveau van volwassenheid van de klant aan."

Donovan, Torell en andere leden van het Energy Management Resource Center voeren onderzoek uit dat Schneider Electric en zijn klanten helpt zakelijke en technologische beslissingen te nemen op basis van feiten en onderzoek. Veel van het onderzoek is vrij toegankelijk.

Veeam On BW tm 12 juni 2023 Alleen DI Leaders SLTN Vierkant
Commvault BN/BW 30-05 tm 07-06-2023