Wouter Hoeffnagel - 19 februari 2023

Terugroepactie voor powerbank Anker na brand

Terugroepactie voor powerbank Anker na brand image

Anker roept zijn PowerCore 20k powerbank terug. Een exemplaar van de powerbank zou eerder deze maand een brand hebben veroorzaakt in de Amerikaanse staat Maryland.

In een mededeling spreekt Anker over een productiefout, waardoor een klein aantal Anker 535 (red: op de markt gebracht als PowerCore 20k) kan oververhitting en hierdoor veiligheidsrisico's met zich meebrengt. Anker benadrukt dat de powerbank aan alle industriestandaarden voldeed bij de verkoop. Het product is in de EU, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en delen van Azië verkocht.

Anker meldt met autoriteiten samen te werken rond de terugroepactie van de powerbanks. Klanten kunnen powerbanks die mogelijk problemen kunnen geven herkennen aan de merknaam '535 Power Bank' of 'PowerCore 20K'. Het modelnummer van de powerbank is 'A1366'. Klanten die een dergelijk model in bezit hebben wordt geadviseerd deze af te voeren naar een recyclingcentrum die lithium batterijen accepteert. Ook adviseert Anker de batterijen niet in de prullenbak weg te gooien met het oog op het milieu. Via een webformulier kunnen klanten hun geld terugvragen.

AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023 DIC en DIL Banner vierkant algemene sales brochure
ALSO CTV BW 23-05-2023 t/m 30-05-2023