Witold Kepinski - 17 februari 2023

Aptean breidt ERP aanbod uit na overname Drink-IT

Aptean breidt ERP aanbod uit na overname Drink-IT image

Aptean, leverancier van bedrijfskritische softwareoplossingen, aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan voor de overname van Drink-IT, een leverancier van enterprise resource planning software die is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van drankenbedrijven, waaronder brouwerijen, distilleerderijen, bottelaars en groothandelaars. Drink-IT is een dochteronderneming van de NORRIQ Group.

De geplande aankoop van Drink-IT bouwt voort op Aptean's Food & Beverage ERP-aanbod met aanvullende applicaties en expertise om de drankenindustrie wereldwijd te bedienen. Drink-IT zal profiteren van het complementaire team, het aanbod en de technologische expertise van Aptean.

Drink-IT, opgericht in 2002 en met het hoofdkantoor in Tremelo, België, ondersteunt klanten in België, Nederland, Denemarken, Duitsland, het VK en meer dan veertig andere landen over de hele wereld. Drink-IT's modulaire app-gebaseerde oplossing is speciaal ontworpen voor drankenproducenten om standaard processen te implementeren in productie, kwaliteitsbeheer, het bijhouden van alcoholbalansen, verkoop- en contractbeheer, compliance en belastingbeheer, magazijnbeheer, logistiek en statiegeldbeheer. Drink-IT ERP is een eigen, cloud-native oplossing, ontwikkeld op basis van best practices die zijn opgedaan in tientallen jaren ervaring met het ondersteunen van drankenproducenten.

"Wanneer de overname van Drink-IT is afgerond, zullen nieuwe, cloudgebaseerde ERP-mogelijkheden voor drankenproducenten en -distributeurs worden toegevoegd aan het aanbod van Aptean", aldus TVN Reddy, CEO van Aptean. Het getalenteerde team van Drink-IT deelt de cultuur van Aptean omtrent innovatie en samenwerking en we kijken ernaar uit hen te verwelkomen in de Aptean-familie.”

"We zijn verheugd over de mogelijkheid om onze krachten te bundelen met Aptean en onze diepgaande kennis van dranken te combineren met de expertise van Aptean op het gebied van voedsel en dranken om een uitzonderlijk niveau van service en ondersteuning te bieden aan onze klanten en partners", aldus Sarah Broux, Managing Director van Drink-IT. "Als onderdeel van Aptean zijn we beter gepositioneerd om het volledige potentieel van Drink-IT waar te maken en de voordelen van digitale transformatie aan de drankenindustrie te leveren."

“Het was geen gemakkelijke beslissing om afscheid te nemen van een sterk team van toegewijde collega's, maar we zijn ervan overtuigd dat dit de juiste stap is voor de Drink-IT business en voor alle medewerkers van Drink-IT. Met de wereldwijde aanwezigheid van Aptean zijn de omstandigheden optimaal om de ongelooflijke ontwikkeling voort te zetten die de Drink-IT-business de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. We willen Sarah Broux en haar team bedanken voor de zakelijke groei die ze hebben aangestuurd en wensen hen veel succes in de volgende fase van de toekomst van Drink-IT.” aldus Bo Martinsen, CEO van NORRIQ Holding.

Commvault BW 30-05 tm 07-06-2023 Veeam On BN week 22-23 Alleen DI Leaders
NTT BN start 31-5 TM 14-5