Wouter Hoeffnagel - 20 februari 2023

Ericsson schrapt veertienhonderd banen

Ericsson schrapt veertienhonderd banen image

Zo'n 1.400 banen staan op de tocht bij de Zweedse leverancier van netwerkinfrastructuur Ericsson. Het bedrijf verwacht dat er geen gedwongen ontslagen vallen.

De reorganisatie is door Ericsson aangekondigd. Het bedrijf meldt dat de 1.400 werknemers die nu op straat komen te staan allen in Zweden aan het werk zijn. Twee bronnen melden echter aan Reuters dat het bedrijf de komende dagen naar verwachting verdere ontslagen aankondigt, die ook werknemers in andere landen treffen. Het zou gaan om duizenden aanvullende ontslagen.

Ericsson kondigde eerder al maatregelen aan om tegen het einde van dit jaar ruim 800.000 euro aan kostenbesparingen te hebben gerealiseerd. Het Zweedse bedrijf ziet zich hiertoe genoodzaakt door de afnemende vragen in sommige markten. De ontslagen maken hiervan onderdeel uit. Een woordvoerder van Ericsson meldt aan Reuters dat het bedrijf maanden met Zweedse vakbonden heeft onderhandeld over de kostenbesparingen en ontslagen. Het bedrijf verwacht dat er geen gedwongen ontslagen vallen en voldoende medewerkers vrijwillig zullen vertrekken.

Pax8 BW 29-05 tm 18-06-2023 Progress Communications BW start week 17 tm 19
AWS Summit Amsterdam liggend tm 31 mei 2023