Wouter Hoeffnagel - 06 maart 2023

Huawei schrapt mogelijk plannen voor Britse campus van miljard Britse pond

Huawei schrapt mogelijk plannen voor Britse campus van miljard Britse pond image

Huawei zet mogelijk een streep door de bouw van een onderzoekscampus in het Verenigd Koninkrijk waarin het Chinese bedrijf een miljard Britse pond wide investeren. Hoewel de bouwvergunning in augustus verloopt, is de bouw nog niet van start gegaan.

Dit meldt The Daily Telegraph. De Britse krant stelt dat Huawei de plannen door de vertraging heeft stilgelegd. Huawei wil dit niet bevestigen en meldt in een reactie dat het de campus in Cambridge ‘onderzoekt’. Het Chinese bedrijf wil niet zeggen of de bouwwerkzaamheden in de komende vijf maanden van start gaan.

The Daily Telegraph wijst er ook op dat de gemeenteraad van Cambridge Huawei om een update heeft gevraagd over het project. Dit verzoek zou echter niet zijn beantwoord door het Chinese bedrijf.

Opto-elektronische producten

De plannen voor de campus stammen uit juni 2020. Het bedrijf meldde toen toestemming te hebben gekregen van de lokale autoriteiten voor de bouw van de faciliteit. De locatie is gericht op research & development rondom evenals de productie van opto-elektronische producten. Dit zijn producten die zichtbaar of infrarood licht gebruiken voor het detecteren van objecten.

Huawei wilde een miljard Britse pond investeren in de locatie van 50.000 m2. De campus moet worden gebouwd op een locatie die Huawei in 2018 aanschafte voor 37,5 miljoen Britse pond, omgerekend zo’n 42,2 miljoen euro. Sindsdien is de weerstand tegen Huawei in het Verenigd Koninkrijk gegroeid. Zo legde de Britse overheid in juli 2020 dat het gebruik van Huawei-apparatuur in Britse 5G- en telecomnetwerken aan banden. De reden hiervoor zijn zorgen over de veiligheid van deze apparatuur.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29