Floris Hulshoff Pol - 20 maart 2023

Palo Alto Networks versterkt single-vendor SASE oplossing

Palo Alto Networks versterkt single-vendor SASE oplossing image

Palo Alto Networks heeft nieuwe mogelijkheden aangekondigd om zijn single-vendor SASE-oplossing te versterken waarmee organisaties hun steeds complexere IT- en network operations center (NOC)-functies kunnen automatiseren. Daarnaast kondigde het bedrijf functies aan om IoT te beveiligen en filiaalbeheer te automatiseren. Met de nieuwe AI-mogelijkheden kunnen organisaties op Prisma SASE vertrouwen om betere securityresultaten en operationele efficiëntie te realiseren.

"Nu zoveel organisaties SASE invoeren, is het belangrijk te begrijpen dat ze, om de voordelen ten volle te benutten, naar een SASE-aanpak met één leverancier moeten gaan. Een mix-and-match aanpak verhoogt de complexiteit en maakt het een uitdaging om proactief te zijn of problemen te isoleren", aldus Kumar Ramachandran, senior vice president Products, SASE bij Palo Alto Networks. "Met een geïntegreerde Prisma SASE kunnen organisaties de kracht van AI over netwerken en security inzetten om een betere gebruikerservaring mogelijk te maken."

"We hebben onlangs een Zero Trust-implementatie voltooid met behulp van Palo Alto Networks Prisma SASE en we hebben al aanzienlijke verbeteringen gezien in de kracht van ons securitypostuur", zegt Kenneth Ogami, senior vice president en CIO, VS, Westfield. "We hebben tegelijkertijd SD-WAN van Palo Alto Networks ingezet en de complexiteit en kosten van ons netwerkbeheer enorm verminderd, wat op dit moment cruciaal is in de detailhandel. Met de nieuwe AI-aangedreven mogelijkheden verwachten we ons netwerkbeheer nog verder te vereenvoudigen om de kosten te verlagen, om nog maar te zwijgen over het versterken van onze algemene security posture."

Standaard geïntegreerde AIOps om complexe IT-operaties te automatiseren

Autonomous Digital Experience Management (ADEM) biedt klanten van Prisma SASE end-to-end zichtbaarheid in hun netwerk om een betere gebruikerservaring mogelijk te maken. Met de toevoeging van AIOps, zal ADEM klanten helpen om complexe IT- en NOC-functies te automatiseren, terwijl de productiviteit wordt verhoogd en de mean time to resolution (MTTR) wordt verlaagd. Omdat ADEM is geïntegreerd in Prisma SASE hoeven er geen extra apparaten of software worden ingezet.

De voordelen die AIOps voor ADEM kan leveren zijn:

Het proactief verhelpen van problemen die serviceonderbreking kunnen veroorzaken door middel van AI-gebaseerde probleemdetectie en voorspellende analyses.
Sneller problemen isoleren (verminderde MTTR) via een gebruiksvriendelijke query interface.
Eenvoudig en snel netwerkafwijkingen ontdekken vanaf één enkel dashboard.
SD-WAN-innovaties om Zero Trust uit te breiden naar het filiaal van de toekomst

Filialen zijn nog nooit zo gedigitaliseerd en verbonden geweest als nu. De kracht van SASE is dat het SD-WAN samenbrengt met een door de cloud geleverde Secure Service Edge (SSE), waardoor organisaties het beheer kunnen vereenvoudigen, een consistent overzicht krijgen en AI/ML kunnen gebruiken voor slimmere besluitvorming.

Palo Alto Networks introduceert drie SD-WAN-innovaties:

Prisma SD-WAN Command Center biedt AI-gestuurde en segmentgebaseerde inzichten en ‘always-on monitoring’ voor netwerk en apps voor proactieve probleemoplossing op vestigingsniveau. Met een uitgebreid Command Center-dashboard krijgt IT zicht op de applicatie-ervaring en -gezondheid in de hele organisatie, waardoor een snelle analyse van de hoofdoorzaak mogelijk is.

Prisma SD-WAN met geïntegreerde IoT-security stelt bestaande Prisma SD-WAN-apparaten in staat om IoT-apparaten te beveiligen. Dit maakt nauwkeurige detectie en identificatie van IoT-apparaten in filialen mogelijk. Klanten kunnen nu robuuste securitycontroles inschakelen vanuit het vertrouwde cloudbeheer voor Prisma SASE. Bij andere SD-WAN-oplossingen moeten extra apparaten en sensoren in het netwerk worden ingezet om zicht te krijgen op IoT-apparaten en bedreigingen te voorkomen.

On-Prem Controller voor Prisma SD-WAN helpt klanten te voldoen aan hun branchespecifieke compliance-eisen voor security en werkt met on-prem (op locatie) en cloud controller implementaties. Klanten kunnen nu kiezen om Prisma SD-WAN te implementeren met behulp van de cloud management console, on-prem controllers of beide in een hybride scenario.

Cloud SWG met Agent-Based Proxy-ondersteuning en de eerste phishing-detectie in de branche

Sommige organisaties met proxy-gebaseerde architecturen die moeten voldoen aan branchespecifieke eisen willen migreren naar een SASE-gebaseerde cloud secure web gateway (SWG). Palo Alto Networks introduceert agent-based, expliciete proxy-ondersteuning met Prisma Access om dergelijke klanten in staat te stellen te profiteren van door de cloud geleverde security zonder de noodzaak van netwerkveranderingen, waarbij zelfs de samenwerking met VPN-agenten van derden mogelijk is.

Daarnaast maakt Prisma Access Cloud SWG gebruik van Palo Alto Networks Advanced URL Filtering om de enige real-time preventie van onbekende en zeer ontwijkende Man-in-the-Middle (MitM) phishing-aanvallen te bieden. Geavanceerde URL Filtering kan ook SaaS platform phishing aanvallen helpen voorkomen. Ondanks de toename van de omvang en professionaliteit van moderne cyberaanvallen blijft Prisma Access cloud SWG kwaadwillenden voor om klanten te beveiligen met AI/ML-gestuurde detectie.

Beschikbaarheid

Alle nieuwe mogelijkheden zullen in mei 2023 beschikbaar zijn, behalve het Prisma SD-WAN Command Center, dat in juli 2023 beschikbaar zal zijn

Trend Micro BW week 20 rm 23-2023 Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023
DIL Dutch IT Leaders Linkedin liggend