Martijn Kregting - 13 april 2023

Fortinet boekt vooruitgang met duurzaamheidsdoelen

Cybersecurity-aanbieder Fortinet heeft het afgelopen jaar vooruitgang geboekt in het realiseren van zijn streven van nul netto CO2-uitstoot. Verder vermindert de onderneming zijn milieu-impact onder meer met energie-efficiënte producten en milieuvriendelijke verpakkingen. Dat stelt de onderneming in zijn ‘2022 Sustainability Report’. Dit rapport geeft aan welke vooruitgang is geboekt ten aanzien van urgente duurzaamheidsvraagstukken waarvoor Fortinet, zijn klanten en andere partijen worden gesteld.

Fortinet boekt vooruitgang met duurzaamheidsdoelen image

Fortinet stelt dat zijn missie op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen in het teken staat van de ontwikkeling van innovatieve en duurzame security-technologieën, het creëren van een diverse pool van beveiligingstalent en het bevorderen van verantwoorde bedrijfspraktijken binnen zijn hele waardeketen. 

De onderneming werd in 2022 opgenomen in twee ranglijsten van de meest duurzame softwarebedrijven: de Dow Jones Sustainability World Index en de North America Index. Het bedrijf kreeg daarnaast een vermelding in het ‘S&P Global Sustainability Yearbook 2023’.

Enkele punten in het ‘2022 Sustainability Report’ van Fortinet:

Vooruitgang met streven naar netto nul uitstoot

In september 2022 deed Fortinet de toezegging om uiterlijk in 2050 binnen zijn hele waardeketen voor een netto nul uitstoot van broeikasgassen te hebben gezorgd. Daartoe volgt het de methodiek van het Science-based Target Initiative (SBTi). Dit jaar publiceerde Fortinet informatie over zijn Scope 3-emissies voor de 12 categorieën van het CHG Protocol die relevant zijn voor zijn bedrijfsactiviteiten.

Leiderschap in energie-efficiënte producten

Fortinet blijft werken aan het verbeteren van de energie-efficiëntie van alle generaties van de next-generation firewalls uit zijn Fortigate-reeks. De modellen uit de FortiGate F-serie die het in 2022 introduceerde verbruiken gemiddeld 66% minder energie dan eerdere vergelijkbare modellen. Dit stelt klanten van Fortinet in staat om hun energierekening te verlagen en de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen.

Gebruik van milieuvriendelijke verpakking

Fortinet heeft zijn productverpakkingen herontworpen. Kunststof werd ingeruild voor biologisch afbreekbaar papier en karton of gerecyclede materialen. Fortinet stapte ook af van het gebruik van plastic hoezen voor antennes en andere accessoires. In 2022 verscheepte het meer dan 500.000 dozen op basis van 100% milieuvriendelijke materialen.

Bijdragen aan diversiteit, gelijke behandeling en inclusiviteit (DEI)

Fortinet streeft naar een gelijke verhouding van mannen en vrouwen op de werkvloer. Dit resulteerde in een toename van het aantal aangenomen vrouwelijke professionals met 39% ten opzichte van 2021. Fortinet heeft zijn governance op dit gebied geformaliseerd met de oprichting van een speciaal DEI-comité en ondersteunende adviesraad.

Verder boekte Fortinet vooruitgang ten aanzien van de doelstelling om tussen nu en in 2026 een miljoen mensen van security-training te voorzien. Via diverse initiatieven kregen vorig jaar ruim 219.000 mensen kansen om zich om te scholen of hun pakket van vaardigheden uit te breiden om zich op te maken voor een carrière in cybersecurity. Ook leverde Fortinet in 2022 bijdragen aan het anticiperen, analyseren en tegengaan van cybercriminaliteit. Dat deed het via diverse partnerships en gezamenlijke initiatieven, zoals Interpol en het Cybercrime Atlas-project van het World Economic Forum.

Duurzaamheid centraal

Duurzaamheid staat centraal binnen de bedrijfsvisie, stelt Barbara Maigret, senior vice president en global head of sustainability bij Fortinet. "We willen bijdragen aan een digitale wereld waarop je altijd kunt vertrouwen. We zien cybersecurity als duurzaamheidsvraagstuk. We willen bijdragen aan een duurzamer wereld en een veiliger internet." 

Het duurzaamheidsrapport over 2022 geeft volgens Maigret blijk van de toewijding aan transparante informatievoorziening aan al onze stakeholders. "Voor dit doel brengen we verslag uit over onze duurzaamheidsprestaties volgens de rapportagevereisten van de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties en de Task Force on Climate-Related Financial Disclosures (TCFD) Index."

Cloudian BW - week 11/12-2023 Trend Micro BW week 20 rm 23-2023
NTT BN start 31-5 TM 14-5