Witold Kepinski - 14 april 2023

Snowflake lanceert Manufacturing Data Cloud

Datacloudbedrijf Snowflake kondigt de lancering aan van de Manufacturing Data Cloud, die het voor bedrijven in de auto-, technologie-, energie- en industriële sector mogelijk maakt om de waarde van hun cruciale industriële data te ontsluiten door gebruik te maken van Snowflake's dataplatform, partner-geleverde oplossingen en industriespecifieke datasets.

Snowflake lanceert Manufacturing Data Cloud image

De Manufacturing Data Cloud ondersteunt fabrikanten om op een veilige en schaalbare manier samen te werken met partners, leveranciers en klanten en zorgt voor meer flexibiliteit en zichtbaarheid in de gehele waardeketen. Met de Manufacturing Data Cloud van Snowflake kunnen organisaties een datafundament voor hun bedrijf bouwen, de prestaties van de toeleveringsketen verbeteren en slimme productie-initiatieven aandrijven in de huidige digitale-industriële wereld.

Fabrikanten worden geconfronteerd met een steeds complexer en competitiever landschap, waarin prestaties in de toeleveringsketen en efficiëntie van productie van cruciaal belang zijn. De kwetsbaarheid van toeleveringsketens is inmiddels duidelijk en digitalisering biedt de mogelijkheid om de zichtbaarheid op de toeleveringsketen en de fabrieksvloer te verbeteren. Om deze problemen aan te pakken en daadwerkelijk te moderniseren, moet gebruik worden gemaakt van data en moeten fabrikanten bereid zijn om industrie 4.0-initiatieven te omarmen. Bijvoorbeeld door data te verzamelen uit sensornetwerken en smart machines en deze te filteren met behulp van artificial intelligence (AI) en machine learning (ML). 

Traditioneel gezien zijn deze datasets, die zowel operationele technologie (OT) als informatietechnologie (IT) data omvatten, vaak in silo's opgeslagen waardoor het moeilijk is om toegang te krijgen tot deze data voor integratiedoeleinden.

De Snowflake Manufacturing Data Cloud stelt fabrikanten in staat deze industriële uitdagingen aan te pakken door: 

Een datafundament te bouwen: De Snowflake Manufacturing Data Cloud biedt een enkel, volledig beheerd, veilig platform voor multi-cloud dataconsolidatie met uniforme governance en elastische prestaties die vrijwel elke schaal van opslag, computerkracht en aantal gebruikers ondersteunt. Het geeft fabrikanten de mogelijkheid om datasilo's te doorbreken door zowel IT- als OT-data op te nemen en deze samen met data van derde partijen te analyseren.

De prestaties van de toeleveringsketen te verbeteren: Maak naadloze datadeling en samenwerking met partners mogelijk voor downstream en upstream zichtbaarheid in de gehele toeleveringsketen van een organisatie door de eigen data te koppelen aan data van externe partners en data van Snowflake Marketplace. Door deze data te benutten met SQL en Snowpark, Snowflake's ontwikkelaarsframework voor Python, Java en Scala, kunnen verschillende teams samenwerken aan dezelfde data en met vertrouwen AI- en ML-modellen bouwen om de vraag te voorspellen en cruciale toepassingen in de praktijk zoals toeleveringsketen ‘control towers’ en uitgave analyse mogelijk te maken.

Slimme productie mogelijk te maken: Dankzij native support voor semi-gestructureerde, gestructureerde en ongestructureerde Internet of Things (IoT)-data in Snowflake kunnen fabrikanten hun activiteiten op afstand draaiende houden door activiteiten binnen en tussen fabrieken te stroomlijnen, terwijl ze ook gebruikmaken van data op de werkvloer in bijna realtime om onderhoudsbehoeften te voorspellen, cyclustijden te analyseren, de opbrengst en kwaliteit van producten te verbeteren en duurzaamheidsdoelstellingen te halen.

Een netwerk van productiepartners te benutten: Profiteer van een rijk partner ecosysteem en industriespecifieke, vooraf gemaakte sjablonen om innovatie te stimuleren, de time-to-value te verkorten en waardevollere oplossingen te bouwen.

"Data is nog nooit zo cruciaal geweest nu fabrikanten slimme productie-initiatieven omarmen en hun bedrijven naar een steeds meer digitaal-industriële wereld sturen", zegt Tim Long, Global Head of Manufacturing bij Snowflake. "De Snowflake Manufacturing Data Cloud en ons ecosysteem van partners geven fabrikanten en hun leveranciers toegang tot de data, applicaties en diensten die nodig zijn om end-to-end toeleveringsketens effectief te beheren, betere efficiëntie op de werkvloer te creëren en betere producten en diensten aan hun klanten te leveren."

Manufacturing Data Cloud partneroplossingen
Binnen de Manufacturing Data Cloud omvat Snowflake's ecosysteem van productiepartners:

Applicaties aangedreven door Snowflake, waaronder Blue Yonder, Elementum en Avetta, geven fabrikanten de mogelijkheid om hun toeleveringsketen te beheren met digitale control towers, datagestuurde workflows, en risico's te meten bij externe aannemers en leveranciers.

Snowflake Marketplace partners, waaronder FourKites en Yes Energy en data aanbieder S&P Global bieden live toegang tot een verscheidenheid aan databronnen met behulp van Snowflake's privacy beschermende samenwerkingstechnologie, om ESG, verstoringen van de toeleveringsketen en marktprognoses te analyseren.

Consulting en service organisaties, waaronder Deloitte, EY, LTIMindtree en phData, bieden kant-en-klare oplossingen voor prioritaire gebruikssituaties, waaronder de integratie van rendementsanalyse, zichtbaarheid op de werkvloer, energiebeheer en zichtbaarheid van de toeleveringsketen.

Technologieaanvoerders, waaronder Amazon Web Service (AWS), Fivetran en Tableau, bieden integraties en out-of-the-box oplossingen zodat klanten diepere inzichten kunnen verkrijgen en de volledige kracht en het gebruiksgemak van de Manufacturing Data Cloud kunnen realiseren.

Enkele van de grootste, wereldwijde fabrikanten maken al gebruik van de Snowflake Manufacturing Data Cloud.
Voorbeelden van klanten zijn:

ABB - De technologie aanvoerder in elektrificatie en automatisering gebruikt Snowflake om al zijn data te verenigen, waaronder inkomende grondstoffen van leveranciers, productiecapaciteit van fabrieken en verkooporders, om de productieactiviteiten te stroomlijnen en aan de vraag van klanten te voldoen.

EDF - De energieleverancier voor woningen en bedrijven in het hele Verenigd Koninkrijk gebruikte Snowflake en zijn Snowpark Python-framework om in een paar maanden een complete machine learning-operatie oplossing te bouwen en data producten te leveren die leiden tot een hogere klanttevredenheid en -retentie.

Molex - Een e fabrikant van connectoren gebruikt de Snowflake Manufacturing Data Cloud om hun digitale transformatie te stimuleren, waaronder het veilig delen van data binnen de organisatie en met externe partners en het genereren van productie KPI's voor de werkvloer en het bedrijf.

Scania - De fabrikant van vrachtwagens, bussen en industriële motoren gebruikt Snowflake om continu data te streamen van 600.000 verbonden voertuigen en Snowpark voor Python om data voor te bereiden voor machine learning, wat het bedrijf een uitgebreid beeld geeft voor het monitoren van de prestaties van voertuigen en het ondersteunen van Scania's productgerelateerde diensten.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024