Witold Kepinski - 21 april 2023

Syntilio krijgt groeikapitaal van NextGen Ventures 2 en informals

Syntilio, actief op het gebied van gezondheidstechnologie en opgericht door voormalige FocusCura managers, heeft met succes een nieuwe investeringsronde afgesloten met zorg investeerder NextGen Ventures 2 en een groep informele investeerders. De investering zal de ontwikkeling van Syntilio’s baanbrekende softwareplatform, gericht op het stroomlijnen van zorg op afstand en zorgcoördinatie, helpen versnellen.

Syntilio krijgt groeikapitaal van NextGen Ventures 2 en informals image

Het softwareplatform van Syntilio stelt zorgverleners in staat om patiënten op afstand van dienst te zijn en deze zorg efficiënter uit te voeren. Het platform maakt gebruik van geavanceerde technologie om patiëntgegevens te verzamelen en door AI-ondersteunde, realtime inzichten te bieden, waardoor zorgverleners ("triagisten") beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen, de juiste vorm van opvolging kunnen organiseren en betere zorg kunnen bieden.

NextGen Ventures 2 heeft als thema ‘Data is Next’ en is daarmee een perfecte match. Dit tweede fonds van NextGen wil zijn kapitaal investeren in innovatieve, data gedreven bedrijven en zo bijdragen aan een betere, efficiëntere en betaalbare gezondheidszorg. De groep informele investeerders bestaat uit sociaal gedreven technologie-investeerders, die het aanzienlijke potentieel van de innovatieve oplossing van Syntilio erkennen.

"We zijn verheugd de succesvolle afronding van deze investeringsronde aan te kondigen", aldus Raoul Zaal van Syntilio. "Door deze financiering kunnen we met ons revolutionaire softwareplatform nog meer zorgorganisaties helpen en komt onze missie om zorgverleners en patiënten dichter bij elkaar te brengen nog sneller binnen bereik. Met ons platform is warme, persoonlijke zorg mogelijk, zelfs wanneer patiënten op afstand worden bediend."

"Wij geloven dat Syntilio het potentieel heeft om de zorg voor patiënten op afstand sterk te verbeteren", zegt Matthijs Blokhuis, Directeur van NextGen Ventures. "We zijn verheugd om samen te werken met Syntilio en hun missie te ondersteunen de zorgverlening te stroomlijnen en de zorg-uitkomsten te verbeteren."

De investering ondersteunt ook de uitbreiding van het Syntilio-team en de ontwikkeling van nieuwe functies en mogelijkheden voor het softwareplatform. Met de steun van de investering is Syntilio goed gepositioneerd om een leider te worden in de snelgroeiende markt voor patiëntenzorg op afstand en zorg over segmenten heen.