Witold Kepinski - 03 mei 2023

VideoVisit en Applikator werken sament met support van Main Capital

VideoVisit, een Fins bedrijf gesteund door Main Capital Partners ("Main"), is op weg om een leverancier van softwarediensten voor virtuele gezondheidszorg en digitale klinieken in Noordwest-Europa te worden. Met een positie op de Finse markt, zal VideoVisit nu de eerste stap zetten in zijn internationaliseringsreis met de overname van Applikator.

VideoVisit en Applikator werken sament met support van Main Capital image

Applikator, opgericht in 2013 in Vejle, is een toonaangevende Deense leverancier van telehealth-software met flexibele oplossingen voor beveiligde communicatie, waaronder video, chat en beveiligde berichtenuitwisseling, evenals digitale revalidatietools, planning en afspraakboekingen. Het bedrijf is sterk vertegenwoordigd in meerdere sectoren van de publieke sector, waaronder thuiszorg, revalidatie, ziekenhuiszorg en sociale zorg, met klanten als Aarhus Kommune, Viborg Kommune en Roskilde Kommune. Applikator is marktleider in Denemarken en bedient de meeste gemeenten en is in toenemende mate aanwezig in Noorwegen.

VideoVisit Group, een softwareleverancier van virtuele zorg

Applikator is de eerste overname door VideoVisit. De combinatie stelt de groep in staat om geografisch en technisch uit te breiden en haar waardepropositie naar bestaande klanten te verbeteren met een zeer complementair productaanbod. De marktdynamiek voor telegezondheids- en telegeneeskunde-oplossingen maakt een snelle ontwikkeling door als gevolg van de toenemende toepassing van technologie, de stijgende uitgaven voor gezondheidszorg en de vergrijzing van de bevolking. Door hun krachten te bundelen zijn VideoVisit en Applikator goed gepositioneerd om deze obstakels aan te pakken, zowel door bij te dragen aan de bestrijding van eenzaamheid bij ouderen als door hun persoonlijke veiligheid te vergroten.

Andreas Melson, CEO van Applikator, zegt: "We zijn verheugd en trots dat de fusie met VideoVisit succesvol is verlopen. VideoVisit is een bedrijf dat gebouwd is op dezelfde kernwaarden als Applikator en we zijn ervan overtuigd dat er grote synergiën zullen ontstaan tussen de twee bedrijven. Deel uitmaken van een ambitieus bedrijf dat ondersteund wordt door een sterke speler als Main Capital Partners zal onze verdere groei en internationalisering verzekeren."

Juhana Ojala, CEO van VideoVisit, voegt hieraan toe: "Sinds onze krachtenbundeling met Main Capital Partners in maart 2022 hebben we de Scandinavische markt bestudeerd op potentiële add-on acquisities die zouden resulteren in sterke synergetische effecten. Deze combinatie maakt dat waar, terwijl we onze positie als het toonaangevende Virtual Care-platform in Scandinavië veiligstellen, met marktleidende posities in zowel de Finse als Deense thuiszorgmarkt. Ons hele team is verheugd dat we Applikator kunnen verwelkomen als onderdeel van de voortdurende internationale groei van onze groep."

Wessel Ploegmakers, Partner bij Main Capital Partners, sluit af: "De combinatie versterkt de internationale positie van de groep binnen de Virtual Care markt, terwijl we tegelijkertijd een lokale touch behouden in onze kernmarkten. Als eerste combinatie is Applikator van groot strategisch belang, omdat het de groeiperspectieven ondersteunt door zowel een interessant productaanbod voor cross-selling in te brengen, als een sterke footprint en diepgaande kennis van de Deense markt en bovenal een toegewijd en enthousiast team. We kijken uit naar de samenwerking."