Witold Kepinski - 05 mei 2023

Apple boekt minder omzet

Apple heeft het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar minder omzet geboekt. De omzet daalde van 97,3 naar 94,8 miljard dollar. De vraag naar AppleiPhone steeg, maar de Mac books en iPads waren minder in trek. Verder steeg de omzet uit de diensten van 19,8 miljard dollar naar 20,9 miljard dollar.

Apple boekt minder omzet image

"We zijn blij dat we ondanks de uitdagende macro-economische omgeving een record voor Services en een kwartaalrecord voor iPhone in maart kunnen melden, en dat ons geïnstalleerde bestand van actieve apparaten een recordhoogte heeft bereikt", aldus Tim Cook, CEO van Apple. "We blijven investeren voor de lange termijn en leiden met onze waarden,  waaronder het boeken van grote vooruitgang in de richting van het bouwen van koolstofneutrale producten en toeleveringsketens tegen 2030."

"Onze jaar-op-jaar bedrijfsprestaties verbeterden in vergelijking met het decemberkwartaal, en we genereerden een sterke operationele cashflow van $ 28,6 miljard terwijl we in de loop van het kwartaal meer dan $ 23 miljard teruggaven aan aandeelhouders", aldus Luca Maestri, CFO van Apple. “Gezien ons vertrouwen in de toekomst van Apple en de waarde die we in onze aandelen zien, heeft ons bestuur toestemming gegeven voor een extra bedrag van $ 90 miljard voor de terugkoop van eigen aandelen. Ook verhogen we voor het elfde jaar op rij ons kwartaaldividend.”

De raad van bestuur van Apple heeft een contant dividend van $ 0,24 per gewoon aandeel van het bedrijf aangekondigd, een stijging van 4 procent. Het dividend wordt op 18 mei 2023 uitbetaald aan geregistreerde aandeelhouders vanaf het einde van de beurs op 15 mei 2023. De raad van bestuur heeft ook toestemming gegeven voor een aanvullend programma om tot $ 90 miljard aan gewone aandelen van het bedrijf terug te kopen.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei