Witold Kepinski - 09 mei 2023

Management OneXillium Groep kiest voor Andera Partners

De bestuurders en aandeelhouders van de OneXillium Groep, een Nederlandse reseller van automatiserings-, digitaliserings- en printoplossingen, kiezen Andera Acto (de leveraged buy out mezzaninestrategie van Andera Partners) voor het ondersteunen van het management en het begeleiden van de groep in de nieuwe fase van haar ontwikkeling.

Management OneXillium Groep kiest voor Andera Partners image

Deze samenwerking stelt de CEO van OneXillium, Jo van Onsem, in staat zijn belang in het bedrijf aanzienlijk te vergroten en tegelijkertijd volledige liquiditeit te garanderen voor het Nederlandse fonds GreenField Capital Partners, dat sinds 2010 aandeelhouder is van de OneXillium Groep en nu uit het kapitaal is gestapt. Ook zullen de andere aandeelhouders van OneXillium hun participatie verhogen en wordt voor het management de mogelijkheid geopend om medeaandeelhouder te worden.

OneXillium heeft voor Andera Partners gekozen om de groei in partnerships en samenwerkingen te versnellen en de dienstverlening uit te breiden. Met Andera Partners kan OneXillium rekenen op ondersteuning van een sterke financiële partner bij het versnellen van haar ontwikkeling door middel van organische groei en overnames. Objectief is om dé toonaangevende speler te worden op het vlak van IT en digitalisering in Nederland.

OneXillium is gevestigd in Woerden en behoort sinds de oprichting in 1989 tot de belangrijkste partners van Xerox in Nederland en Europa. Via overnames breidde het bedrijf haar portefeuille uit met andere bekende merken, zoals Ricoh en HP. Door de jaren heen is de OneXillium Groep uitgegroeid tot een leverancier van IT-oplossingen die een compleet scala aan software en diensten aanbiedt op het gebied van Enterprise Information Management (WoodWing), digitale workflows, werkplekbeheer, cybersecurity (SureLock) en elektronische handtekeningen.

Jo Van Onsem, de CEO van OneXillium: "Ik ben enorm trots om aan het hoofd te staan van dit fantastische bedrijf. De afgelopen vijf jaar zijn we erin geslaagd om OneXillium uit te laten groeien tot een krachtig presterende onderneming die zich volledig inzet voor het succes van haar klanten. Een groot deel van de eer gaat naar onze deskundige en gemotiveerde medewerkers. De transformatie van onze organisatie en van ons dienstenaanbod vraagt om een andere aanpak. We hebben voor Andera gekozen, omdat zij ons kan voorzien van extra middelen waarmee we via overnames onze groei kunnen versnellen. Deze samenwerking geeft ons precies de structuur die we nodig hebben om onze groei- en duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren.”

Laurent Fichter, partner bij Andera Acto: "Wij zijn verheugd om deel uit te maken van dit nieuwe hoofdstuk in de ontwikkeling van de OneXillium Groep. Wij kennen de doelmarkt goed en zijn ervan overtuigd dat het veerkrachtige bedrijfsmodel van de Groep past bij onze waarde propositie, en dat de ambitieuze strategie van Jo van Onsem de juiste is.”

Partijen bij de transactie:

  • OneXillium (Onderneming): Jo Van Onsem, Paolo Tofani, Rob Van Tiel
  • Andera Acto (Financiële investeerder): Laurent Fichter, Xavier Buisson, Cécile Ah-fa
  • Senior debt financing: ING (Amsterdam – Joost Benjamins, Lieke Zeilmaker, Jeroen Andriolo)
Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024