Witold Kepinski - 11 mei 2023

Microsoft brengt nieuwe AI-mogelijkheden naar Copilot

In maart 2023 heeft Microsoft Copilot geïntroduceerd, waarmee AI-mogelijkheden zijn toegevoegd aan apps zoals Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams en meer. Nu zet Microsoft een nieuwe stap door zes extra Copilot AI-mogelijkheden binnen Microsoft 365 te introduceren.

Microsoft brengt nieuwe AI-mogelijkheden naar Copilot image

Deze nieuwe functies bieden werknemers en organisaties meer vrijheid om hun creativiteit te uiten, nieuwe manieren van productiviteit te ontdekken en hun vaardigheden te verbeteren.

Een overzicht van de nieuwe Microsoft 365 Copilot AI-mogelijkheden:

Copilot in Whiteboard maakt Microsoft Teams meetings en brainstorms creatiever en effectiever. Met behulp van natural language kan je Copilot vragen met ideeën te komen, ideeën in te delen in thema's, ontwerpen te maken die ideeën tot leven brengen en de inhoud van het whiteboard samen te vatten.

Door DALL-E, OpenAI’s image generator, te integreren in PowerPoint, zullen gebruikers Copilot kunnen vragen om unieke afbeeldingen te maken voor hun presentatie.

Copilot in Outlook biedt coaching tips en suggesties voor duidelijker schrijven, sentiment en toon om gebruikers te helpen effectiever te communiceren.

Copilot in OneNote gebruikt prompts om plannen op te stellen, met ideeën te komen, lijsten te maken en informatie te organiseren.

Copilot in Loop helpt teams op één lijn te blijven door snel alle inhoud op Loop-pagina’s samen te vatten.

Copilot in Viva Learning helpt gebruikers door middel van een chatinterface in natural language om een gepersonaliseerd leertraject te creëren, waaronder het ontwerpen van bijscholingstrajecten, het ontdekken van relevante leermiddelen en het plannen van tijd voor trainingen.

Meer informatie over de nieuwe Copilot-mogelijkheden is beschikbaar in het blog van Colette Stallbaumer van Microsoft.