Wouter Hoeffnagel - 16 mei 2023

SAP kondigt AI-gebaseerde bedrijfsoplossingen aan

SAP doet diverse aankondigingen op SAP Sapphire 2023 in Orlando. Het techconcern komt onder meer met Artificial Intelligence (AI) ingebouwde bedrijfsoplossingen, de mogelijkheid tot CO2-tracering en branchespecifieke netwerken voor het versterken en veerkrachtiger maken van de supplychain. SAP helpt zijn klanten hiermee bij het transformeren van hun bedrijfsmodellen in de cloud, het centraal stellen van duurzaamheid en bij het vergroten van de flexibiliteit van organisaties.

SAP kondigt AI-gebaseerde bedrijfsoplossingen aan image

AI is enorm in opkomst. SAP ontwikkelt daarom AI-mogelijkheden om ervoor te zorgen dat klanten bedrijfskritische problemen in de werkstroom kunnen oplossen. Zo zijn aan SAP Business AI nieuwe mogelijkheden toegevoegd, waaronder mogelijkheden om de klantbetrokkenheid te personaliseren, inkoop productiever te maken, en op efficiëntere wijze talent te vinden en te ontwikkelen.

Op weg naar een groen grootboek

Te midden van snel veranderende wettelijke vereisten en toenemende druk van belanghebbenden om duurzaam te werken, hebben ondernemingen een boekhoudsysteem voor emissies nodig dat net zo controleerbaar, transparant en betrouwbaar is als hun financiële gegevens. Met het nieuwe groene grootboek (Green Ledger) van SAP, dat in plaats van koolstofschattingen de daadwerkelijke gegevens toont, kunnen bedrijven hun duurzaamheidsstappen met evenveel zichtbaarheid, nauwkeurigheid en vertrouwen beheren als hun bedrijfsresultaten.

Onder het SAP Green Ledger-aanbod valt SAP Sustainability Footprint Management; een oplossing voor het berekenen en beheren van het volledige scala aan emissies op bedrijfs-, waardeketen- en productniveau. Denk echter ook aan SAP Sustainability Data Exchange; een nieuwe oplossing voor ondernemingen om veilig gestandaardiseerde duurzaamheidsgegevens uit te wisselen met partners en leveranciers, voor het sneller koolstofvrij maken van toeleveringsketens. Het volledige aanbod wordt onderdeel van RISE with SAP en GROW with SAP.

SAP Business Network for Industry

SAP kondigde ook een groot aantal vernieuwingen aan in de rest van zijn portfolio. Voortbouwend op het succes van SAP Business Network, een uitgebreid B2B-samenwerkingsplatform waar jaarlijks zo'n 4,5 miljard dollar aan handel plaatsvindt, komt SAP Business Network for Industry binnenkort beschikbaar. Dit aanbod combineert de voordelen van genetwerkte supplychains met de unieke branche-expertise van SAP, om ervoor te zorgen dat klanten in consumentenproducten, hightech, industriële productie en biowetenschappen de veerkracht van hun supplychains snel kunnen vergroten.

Verdere vernieuwingen zijn van toepassing op onder andere:

  • SAP Business Technology Platform: voor een drastische optimalisatie van bedrijfsprocessen en het mogelijk maken van bedrijfsautomatisering
  • SAP Signavio: voor het inzichtelijk maken van kritieke procesinzichten voor klanten binnen enkele uren in plaats van dagen
  • SAP Integration Suite: nieuwe holistische processen gecombineerd in SAP- en niet-SAP-systemen op locatie en in de cloud
  • SAP Build: nieuwe mogelijkheden voor eventintegratie in het lowcode-aanbod, waarmee bedrijfsexperts automatiseringen in alle bedrijfsprocessen kunnen activeren.

Toekomstplannen

“Nu klanten geconfronteerd worden met steeds meer versnipperde datalandschappen, blijven we continu werken aan oplossingen voor het toegankelijk maken van alle data voor onze klanten. Zodat zij beter in staat zijn diepgaande en bruikbare zakelijke inzichten te ontdekken”, zegt SAP CEO Christian Klein.

“Daarnaast verdubbelden we de belofte om tegen 2025 twee miljoen mensen wereldwijd bij te scholen, aangezien de behoefte aan eersteklas professionele ontwikkelaars blijft toenemen samen met het toenemende tempo van technologische innovatie. Met de nieuw aangekondigde programma’s hopen we te voldoen aan de groeiende vraag naar SAP-experts in ons hele ecosysteem, om de voortdurende bedrijfstransformatie van klanten in de cloud te blijven stimuleren. Nu en in de toekomst.”

Veeam On BW tm 12 juni 2023 Alleen DI Leaders FOBT2023 | Banner vierkant - REGISTER
Commvault BN/BW 30-05 tm 07-06-2023