Wouter Hoeffnagel - 18 mei 2023

Orange Business benoemt Hriday Ravindranath, Usman Javaid en François Fleutiaux

Orange Business versterkt zijn executive managementteam met de recente benoeming van drie executives. Hriday Ravindranath is met ingang van 15 mei 2023 benoemd tot Chief Technology and Information Officer (CTIO). Usman Javaid, PhD is met ingang van 24 april 2023 benoemd tot Chief Products and Marketing Officer. François Fleutiaux maakt sinds 9 januari 2023 deel uit van het managementteam als Executive Vice President, Orange Business France.

Orange Business benoemt Hriday Ravindranath, Usman Javaid en François Fleutiaux image

Op de foto v.l.n.r.: Hriday Ravindranath, Usman Javaid en François Fleutiaux

Ravindranath heeft een passie voor technologie, het leiden van verandering en het doorbreken van markten. Bovendien is hij een overtuigend voorvechter van duurzaamheid in het bedrijfsleven. Hij werd geselecteerd als Young Global Leader, onderdeel van het World Economic Forum – een dynamische gemeenschap van uitzonderlijke mensen met de visie, moed en invloed om positieve verandering in de wereld te stimuleren. Daarvoor was hij Chief Product & Digital Officer bij BT Global.

Binnen zijn rol als CTIO is Ravindranath verantwoordelijk voor de interne transformatie naar cloud computing en softwaregebruik. Ook is hij verantwoordelijk voor de industrialisatie, digitalisering en winstgevendheid van het multi-service aanbod. Hrinday Ravindranath vervult zijn rol vanuit India.

Usman Javaid beheert strategische waardeproposities

Javaid heeft een achtergrond in productbeheer, technologie en innovatie. Hij heeft ook een brede kennis van de zakelijke markt, op zowel telco- als digitaal vlak. Javaid is verantwoordelijk voor de strategische waardeproposities van het bedrijf, business lines, het productportfolio, digitale en strategische enablers en houdt toezicht op de wereldwijde communicatie- en marketingteams.

Javaid heeft meer dan 20 jaar ervaring met het bouwen van innovatieve technologische producten en het aansturen van grootschalige bedrijfstransformaties. Voorheen was hij Managing Director of Professional Services Delivery bij Amazon Web Services (AWS). Javaid voert zijn werkzaamheden uit vanuit het Verenigd Koninkrijk.

François Fleutiaux is Executive VP Orange Business France

Deze twee laatste benoemingen maken het managementteam van Orange Business compleet, waarvan François Fleutiaux sinds 9 januari 2023 deel uitmaakt als Executive Vice President, Orange Business France. François is binnen deze functie verantwoordelijk voor het positioneren van Orange Business als toonaangevend netwerk- en digitale integrator voor klanten in Frankrijk. En stuurt hij het Franse PNL-team aan waarbij het leveren van solide financiële resultaten het doel is.

Fleutiaux heeft veel ervaring met het stimuleren van winstgevende groei door middel van transformatieprogramma’s. Daarnaast heeft hij kennis over IT-diensten en de integratiewereld. Hij vervulde eerder leidinggevende functies bij T-Systems in Deutsche Telekom, IBM, Unisys en Fujitsu.