Witold Kepinski - 19 mei 2023

SAP en Microsoft werken samen aan state-of-the-art generatieve AI

SAP heeft tijdens het Sapphire event in Orlando (VS) de volgende stap aangekondigd in de langdurige samenwerking met Microsoft. De twee bedrijven willen state-of-the-art generatieve AI gebruiken om klanten te helpen hun grootste uitdagingen beter te beheren.

SAP en Microsoft werken samen aan state-of-the-art generatieve AI image

De softwareleveranciers gaan samenwerken om de integratie van SAP SuccessFactors-oplossingen met Microsoft 365 Copilot en Copilot in Viva Learning mogelijk te maken, evenals Azure OpenAI Service van Microsoft, krachtige taalmodellen die natuurlijke taal analyseren en genereren. De integraties openen nieuwe manieren voor organisaties om de manier waarop ze talent vinden, behouden en ontwikkelen te verbeteren.

"Microsoft en SAP werken al jaren samen om klanten te ondersteunen bij hun transformatie", zegt Christian Klein, CEO van SAP. “AI maakt al lang deel uit van SAP-oplossingen en we zijn enthousiast over de mogelijkheden die generatieve AI biedt voor onze branche en onze klanten. De aankondiging van vandaag is slechts één voorbeeld van hoe we bedrijven in staat stellen het potentieel van generatieve AI volledig te realiseren. Bedrijven over de hele wereld vertrouwen al 50 jaar op onze innovaties.”

"We hebben een unieke kans om de volgende generatie AI te gebruiken om elk individu, elk bedrijf en elke branche - inclusief HR - in staat te stellen de productiviteit te verbeteren", aldus Satya Nadella, voorzitter en CEO van Microsoft. "We bouwen voort op ons langdurige cloud-partnerschap met SAP en combineren de kracht van Microsoft 365 Copilot met SAP SuccessFactors-oplossingen om de manier waarop bedrijven hun belangrijkste bezit aantrekken en ontwikkelen: hun mensen, te transformeren."

Het tekort aan vaardigheden overwinnen

Bedrijven over de hele wereld staan ​​volgens SAP nu voor steeds grotere uitdagingen omdat ze de kloof moeten dichten tussen de huidige vaardigheden van hun personeel en de vaardigheden die ze in de toekomst nodig zullen hebben. Om deze kloof te overbruggen, moeten we optimaliseren hoe ze werven en aannemen in de huidige competitieve arbeidsmarkt, en hoe ze leer- en ontwikkelingsprogramma's bieden om werknemers te helpen professioneel te groeien.

Hiervoor zijn tegenwoordig veel handmatige routinetaken nodig, die uiteindelijk vaak niet tot het gewenste doel leiden. Als het gaat om het wervingsproces, moeten bedrijven het wiel steeds opnieuw uitvinden: ze moeten de functie-eisen aanpassen omdat de vereiste kwalificaties snel veranderen; ze moeten concurrerende voorwaarden bieden bij het plaatsen van de vacature; en ze moeten vragen formuleren voor sollicitatiegesprekken waarmee ze het potentieel van de respectieve kandidaten kunnen identificeren.

Een ander probleem is het dichten van de kloof tussen de individuele loopbaandoelen van de individuele werknemers en de aanbiedingen voor bijscholing en bijscholing van het bedrijf. Met de aankondiging van vandaag gaan Microsoft en SAP nauw samenwerken om SAP-klanten in staat te stellen te profiteren van het potentieel van generatieve AI, en ervoor te zorgen dat ze de meest gekwalificeerde kandidaten voor sleutelfuncties aantrekken. Na aanwerving helpt generatieve AI met gepersonaliseerde analyses om de motivatie en tevredenheid van werknemers op de lange termijn te waarborgen.

Optimalisering werving en ontwikkeling van medewerkers

Door samen te werken en gebruik te maken van de Azure OpenAI Service API, gaan SAP en Microsoft nieuwe manieren verkennen om processen voor werving en ontwikkeling van medewerkers te stroomlijnen. Deze omvatten:

Werving: SAP maakt gebruik van de Azure OpenAI Service API en gegevens van SAP SuccessFactors-oplossingen om boeiende en resultaatgerichte functiebeschrijvingen te creëren. Door een integratie tussen de SAP SuccessFactors-rekruteringsoplossing en Microsoft 365 kunnen rekruteringsmanagers Copilot in Microsoft Word gebruiken om functiebeschrijvingen te verfijnen met aanvullende inhoud en controles, waardoor vooringenomenheid vroegtijdig wordt geïdentificeerd. De definitieve functiebeschrijvingen worden vervolgens gepubliceerd naar SAP SuccessFactors-oplossingen om de workflow te voltooien zonder dat rekruteringsmanagers hun normale workflow hoeven te verlaten. SAP zal ook de Azure OpenAI Service API gebruiken om vragen voor te stellen aan interviewers binnen Microsoft Teams op basis van het cv van een sollicitant.

De ontwikkeling van medewerkers: Door de integratie tussen SAP SuccessFactors-oplossingen en Microsoft Viva Learning hebben medewerkers de mogelijkheid om Copilot in Viva Learning te gebruiken om vragen te stellen in natuurlijke taal. Vervolgens ontvang je gepersonaliseerde trainingsaanbevelingen op basis van data en cursussen in SAP SuccessFactors-oplossingen die passen bij de carrière- en ontwikkelingsdoelen van elke medewerker. Zodra werknemers de training hebben voltooid, automatiseert de SAP SuccessFactors Growth Portfolio automatisch de status, zodat bedrijven een actueel beeld hebben van het leerproces en de bestaande vaardigheden van hun personeel. Deze uitbreiding van de leeromgeving vormt een aanvulling op de reeds bestaande robuuste integratie van inhoud, mapping, machtigingen en SSO-synchronisatie, evenals de geautomatiseerde administratie-opzet,

Een uitgebreide gegevensbasis voor effectieve AI

Gezien de wereldwijde voetafdruk van SAP biedt de enorme datavoetafdruk van het bedrijf de mogelijkheid om de mogelijkheden van Large Language Models (LLM's) in veel sectoren aanzienlijk uit te breiden. De aankondiging van vandaag is ook een voorbeeld van hoe AI-tools het gebruik van data en systemen op elk gebied kunnen verbeteren, aldus SAP

Een verantwoord concept voor AI

SAP AI-oplossingen volgen volgens SAP de hoogste industrienormen voor verantwoord gebruik van AI. "Het is transparant, zodat bedrijven kunnen begrijpen hoe het conclusies trekt en aanbevelingen doet. Het respecteert de privacy van gevoelige gegevens en helpt vooroordelen te voorkomen. Als een van de eerste bedrijven die leidende principes voor het gebruik van AI in haar software heeft gedefinieerd, werkt SAP samen met toonaangevende ethische experts als onderdeel van haar AI Ethics Advisory Board om de impact van het gebruik van AI in het bedrijf te onderzoeken", aldus SAP.