Witold Kepinski - 24 mei 2023

Techleap start campagne voor bijdrage tech sector

Het Techleap-team is overweldigd door alle aanbiedingen vanuit het ecosysteem om bij te dragen en te ondersteunen, naar aanleiding van het bericht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat dat Techleap de komende 3 jaar (juli 2023 - juli 2026) doorgaat met een lager budget. Techleap start daarom vandaag een campagne, zodat iedereen met relevante expertise, financiering en connecties, kan bijdragen aan de toekomst van Techleap en de Nederlandse techsector.

Techleap start campagne voor bijdrage tech sector image

Techleap is blij dat ze door kan gaan met het versterken van een tech ecosysteem in Nederland en zich kan blijven inzetten voor doorgroei van techondernemerschap. Het ziet het lagere budget als een uitdaging om de nodige initiatieven op verschillende manieren te financieren. Er zullen extra middelen worden geworven voor de programma’s en om de groei van de communities (BOLD, Diverse Leaders in Tech) te versnellen.

Constantijn van Oranje (foto), Special Envoy van Techleap.nl zegt: “Micky Adriaansens, minister van Economische Zaken en Klimaat, heeft eerder in parlementaire brieven verklaard dat ze actie onderneemt om de groei van startups en scale-ups te bevorderen, met de nadruk op deeptech ondernemingen. Staatssecretaris Marnix van Rij heeft ook aangekondigd dat hij zal samenwerken met Micky Adriaansens aan een competitieve participatieregeling voor werknemers. Dit geeft vertrouwen in de samenwerking op gebieden die onmisbaar zijn voor een top tech ecosysteem, zoals het verbeteren van de toegang tot durfkapitaalfinanciering, het verbeteren van talentwerving en -behoud, en het professionaliseren van het Nederlandse tech transfer systeem."

Verdere informatie over de toekomstige focus van Techleap wordt later deze maand verwacht, wanneer het kabinet haar aangescherpte beleid voor startups, scale-ups en het stimuleren van durfkapitaal publiceert.

Meer informatie is te vinden op: https://techleap-pledge.nl/

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei