Martijn Kregting - 25 mei 2023

Overname Ordina door Sopra Steria ligt op koers

IT-dienstverleners Sopra Steria en Ordina verwachten dat de overname van Ordina door Sopra Steria zoals eerder al aangegeven in de tweede helft van 2023 afgerond kan worden. Dat laten beide ondernemingen in een gezamenlijk persbericht weten. Sopra Steria, een in Frankrijk gevestigde Europese speler op het gebied van advies, digitale diensten en softwareontwikkeling, bracht in maart een bod uit op het Nederlandse Ordina. Het door Ordina verwelkomde bod heeft een omvang van ongeveer 518 miljoen euro, ofwel 5,75 euro in contanten per aandeel.

Overname Ordina door Sopra Steria ligt op koers image

Eén mogelijke drempel voor de overname is inmiddels weg. Het bod valt namelijk niet onder de relevante buitenlandse directe investeringswetgeving, inclusief eventuele dergelijke wetgeving die momenteel naar verwachting in de loop van 2023 in werking zal treden. Hetzelfde geldt voor alle transacties die met het overnamebod gepaard gaan. 

Nu dit duidelijk is, zullen Sopra Steria en Ordina geen kennisgevingen in verband met de voorgenomen transactie voorbereiden en indienen bij de relevante toezichthoudende autoriteiten. Overigens heeft dit alles geen betrekking op de aanvraag voor concentratiecontrole die moet worden ingediend bij de Europese Commissie. Dat zal alsnog moeten gebeuren.

Versnelde transformatie

De combinatie van beide ondernemingen creëert volgens hen een voorkeurspartner in de BeNeLux IT-consultancy-industrie, waardoor de transformatie naar een digitale zakenpartner wordt versneld. Ordina's CEO Jo Maes wordt verantwoordelijk voor de gecombineerde BeNeLux-regio.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024