Wouter Hoeffnagel - 25 mei 2023

Facebook moet van rechter documenten overhandigen aan Europese Commissie

Facebook moet aan de Europese Commissie allerlei documenten overhandigen als onderdeel van een onderzoek naar oneerlijke concurrentie rondom Facebook Marketplace. Meta probeerde dit via de Europese rechter tegen te houden, maar die gaat niet mee in de redenering van het Amerikaanse bedrijf.

Facebook moet van rechter documenten overhandigen aan Europese Commissie image

Het Gerecht van de Europese Unie boog zich over de klacht van Meta, die stelt dat de Europese Commissie buitensporig veel documentatie opvraagt. Het gaat daarbij onder meer om intern e-mailverkeer. De Europese Commissie wil dat Meta op basis van specifieke zoektermen selecteert welke communicatie moet worden overhandigd. Meta vindt dit veel te breed en stelt dat de documentatie die het moet overhandigen allerlei gevoelige informatie met betrekking tot werknemers bevat.

De rechtbank kan zich echter niet vinden in de redering van Meta. Het wijst erop dat de Europese Commissie maatregelen heeft genomen om deze bezwaren weg te nemen. Denk daarbij aan het onderbrengen van de documenten in een zogeheten virtuele datakamer, waar alleen leden van het onderzoeksteam deze mogen bekijken.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024