Redactie - 01 juni 2023

Ondernemingskamer: Gerard Sanderink mag niet terugkeren in bestuur Strukton en Oranjewoud

Gerard Sanderink mag niet terugkeren bij zijn bouwbedrijf Strukton en ingenieursbureau Oranjewoud. De aandelen van Sanderink in de twee bedrijven worden bij een aparte beheerder ondergebracht.

Ondernemingskamer: Gerard Sanderink mag niet terugkeren in bestuur Strukton en Oranjewoud  image

Dit oordeelt de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam. Strukton en Oranjewoud wilden van de aandeelhouder en voormalig bestuurder af, die volgens hen verward en irrationeel verdrag vertoont en waarin zij geen vertrouwen meer hebben. Ook stellen zij dat Sanderink met zijn uitlatingen de reputatie van hun organisaties beschadigd.

Opnieuw tegenslag voor Sanderink

De uitspraak is een nieuwe tegenslag voor Sanderink. Hij werd in november door een rechter ook al gedwongen zijn positie als topman van ICT-bedrijf Centric op te geven. Ook de aandelen van Sanderink in dit bedrijf zijn toen onder toezicht van een aparte beheerder gesteld.

Sanderink is de afgelopen jaren in opspraak geraakt, onder meer vanwege zijn relatie met de omstreden en zelfverklaarde IT-deskundige Rian van Rijbroek en de juridische procedures tegen zijn ex-vrouw Brigitte van Egten.