Witold Kepinski - 03 juni 2023

Dell boekt minder omzet en winst in eerste kwartaal gebroken boekjaar 2024

Dell Technologies maakt financiële resultaten bekend voor het eerste kwartaal van het boekjaar 2024. De omzet bedroeg 20,9 miljard dollar, een daling van 20 procent. Het bedrijf genereerde een bedrijfsresultaat van 1,1 miljard dollar. De nettowinst daalde met 46 procent naar 578 miljoen dollar.

Dell boekt minder omzet en winst in eerste kwartaal gebroken boekjaar 2024 image


De Infrastructure Solutions Group boekte een omzet van 7,6 miljard dollar, een daling van 18 procent. 

De storage omzet bedroeg 3,8 miljard dollar, een daling van 11 procent op jaarbasis. Er was meer vraag naar de midrange storage toepassing PowerStore en software-defined storage PowerFlex.

"We presteerden goed tegen een uitdagende economische achtergrond", zegt Chuck Whitten, co-chief operating officer, Dell Technologies. “We handhaafden de prijsdiscipline, verlaagden de bedrijfskosten en onze toeleveringsketen bleef goed presteren nadat we voor de concurrentie waren genormaliseerd. We hebben een recordaantal innovaties aangekondigd, waarmee we onze belofte nakomen om de Dell APEX as-a-Service-mogelijkheden uit te breiden naar ons volledige portfolio en multicloud- en edge computing voor onze klanten te vereenvoudigen.”

"We blijven waarde creëren voor belanghebbenden, met een sterke cashflow uit operaties in het eerste kwartaal van 1,8 miljard dollar", aldus Tom Sweet, chief financial officer van Dell Technologies. "We hebben de afgelopen zes kwartalen 5 miljard dollar teruggegeven aan aandeelhouders, ruim boven onze doelstelling voor het rendement op vrije kasstroom, en we blijven investeren in innovatie die onze groei zal stimuleren."