Witold Kepinski - 03 juni 2023

VMware boekt meer omzet met abonnementen en SaaS

VMware heeft de financiële resultaten voor het eerste kwartaal van fiscaal 2024 bekendgemaakt. De omzet in het eerste kwartaal bedroeg 3,28 miljard dollar, een stijging van 6% ten opzichte van het eerste kwartaal van fiscaal 2023. De nettowinst daalde van 242 naar 224 miljoen dollar.

VMware boekt meer omzet met abonnementen en SaaS image

De inkomsten uit abonnementen en SaaS voor het eerste kwartaal bedroegen 1,22 miljard dollar, een stijging van 35% ten opzichte van het eerste kwartaal van fiscaal 2023. 

De inkomsten uit abonnementen en SaaS vormden 37% van de totale inkomsten voor het kwartaal. ARR voor abonnementen en SaaS voor het eerste kwartaal was 4,85 miljard dollar, een stijging van 32% year-over-year.

“We zijn tevreden met onze Q1-resultaten. Het afgelopen kwartaal hebben we momentum en betrokkenheid bij onze klanten en partners getoond terwijl we hen blijven helpen hun bedrijf te transformeren het volledige potentieel van multi-cloud te ontsluiten”, zegt Raghu Raghuram, CEO van VMware. "We zijn verheugd om dit jaar nieuwe productinnovaties te introduceren en onze klanten en partners te verwelkomen op VMware Explore-evenementen in Las Vegas, Singapore, Brazilië, Barcelona en Japan."

Ga voor het volledige overzicht van de financiële resultaten van Q1 2024 naar deze pagina.