Witold Kepinski - 28 juni 2023

UMBRiO en Davinsi Labs gaan samen verder als Davinsi Labs

UMBRiO en Davinsi Labs, twee bedrijven binnen de Proximus Groep gespecialiseerd in cybersecurity en intelligence-oplossingen, kondigen aan dat ze samen verdergaan onder de naam Davinsi Labs met als nieuw gezamenlijk credo ‘the art of data-driven decisions’.

UMBRiO en Davinsi Labs gaan samen verder als Davinsi Labs image

Samen vormen UMBRiO en Davinsi Labs een team van meer dan honderd gespecialiseerde professionals, verspreid over België en Nederland. Door de krachten te bundelen wordt de positie in de Benelux verder verstevigd, met als doel uit te groeien tot een van de toonaangevende spelers op het gebied van Digital Service Intelligence oplossingen. Davinsi Labs zal opereren onder Proximus NXT, de recent aangekondigde herpositionering van de B2B tak van de Proximus groep, en zal deze nieuwe strategische scope versterken.

Dankzij de samenwerking kan Davinsi Labs een uitgebreide en geïntegreerde aanpak leveren voor het adresseren van uitdagingen rondom datagedreven werken in een wereld waarin technologie continu in verandering is en digitale transformatie essentieel is voor bedrijven. Als Digital Service Intelligence partner helpt Davinsi Labs eindklanten met het beveiligen en optimaliseren van hun data en digitale diensten, en stelt zij organisaties in staat om door middel van inzichten juiste en datagedreven beslissingen te kunnen maken. De dienstverlening is gestoeld op drie types oplossingen die ervoor zorgen dat data van bedrijven veilig en betrouwbaar wordt verwerkt (Security Intelligence); dat digitale diensten, technologie en applicaties optimaal werken (Operational Intelligence); en dat er waardevolle inzichten worden verkregen uit de data die wordt gegenereerd met behulp van deze diensten (Digital Business Intelligence).

“Bij Davinsi Labs zijn we overtuigd van het toenemende en cruciale belang van data in het nemen van beslissingen en in het verkrijgen van waardevolle business inzichten. Zo hebben we zelf ook de keuze voor de naamsverandering gemaakt op basis van data. Op deze manier hebben we een weloverwogen beslissing kunnen maken over de branding van de organisatie,” aldus Bram Fabeck, CEO bij Davinsi Labs. “Het is ook niet voor niets dat we gezamenlijk verder gaan met het credo ‘the art of data-driven decisions’, waarbij we onze visie over Digital Service Intelligence verder naar de markt gaan vertalen. We onderscheiden ons hierbij van andere partijen door ons te focussen op drie domeinen van Digital Service Intelligence: Security Intelligence, Operational Intelligence en Digital Business Intelligence.”

Erik Witte, founder van UMBRiO en nieuwe Chief Vision Officer bij Davinsi Labs, voegt eraan toe: "Ik ben enthousiast over het nieuwe hoofdstuk van UMBRiO onder de naam Davinsi Labs. Ik kijk er naar uit om de gezamenlijke strategie uit te stippelen voor de organisatie, om samen nog verder te kunnen groeien. Dankzij onze gedeelde visie en gezamenlijke kennis, ben ik ervan overtuigd dat we in staat zullen zijn om onze klanten optimaal te ondersteunen bij hun digitale transformatie.”

Het bedrijf zal opereren onder de naam Davinsi Labs vanuit de hoofdkantoren in Maarssen en Antwerpen. Het integratieproces zal verder in de loop van 2023 worden afgerond.