Witold Kepinski - 30 augustus 2023

Dell NativeEdge softwareplatform voor edge operations is beschikbaar

Dell Technologies kondigt de wereldwijde beschikbaarheid aan van Dell NativeEdge, het softwareplatform voor edge operations dat vereenvoudigt hoe klanten hun edge-infrastructuur en -applicaties implementeren, beheren en beveiligen. Dell breidt ook zijn ecosysteem voor partners en OEM-klanten uit om organisaties te helpen Dell NativeEdge te gebruiken om het beheer en uitbreiding van hun edge-omgevingen te vereenvoudigen.

Dell NativeEdge softwareplatform voor edge operations is beschikbaar image

"Dell NativeEdge brengt onze expertise in het creëren van oplossingen die processen vereenvoudigen en real-time besluitvorming aan de edge mogelijk maken, tot leven", zegt Gil Shneorson, senior vice president of Edge solutions, Dell Technologies. "Onze partners zijn een integraal onderdeel van het succes van klanten. Samen kunnen we van de edge een strategische factor maken voor bedrijven in verschillende sectoren, door het eenvoudiger te maken om infrastructuur en applicaties te implementeren en te beheren."

Recente analyse van Dell NativeEdge en standaard edge-installaties tonen aan dat het platform edge-implementaties aanzienlijk vereenvoudigt en versnelt en tot 22 keer sneller levenscyclusbeheer biedt door routinematige en repetitieve taken te automatiseren, zoals het onboarden van apparaten op schaal en het beheren van applicaties. Een grootschalige edge-implementatie die 100 uur in beslag neemt om op te zetten en te implementeren, kan worden teruggebracht tot minder dan vijf uur met Dell NativeEdge.

Partnermogelijkheden met Dell NativeEdge
Naarmate edge use cases in steeds meer sectoren voorkomen, speelt de partner community van Dell een belangrijke rol bij de ondersteuning van klanten in hun edge journeys. Dell NativeEdge biedt een nieuwe operationele tool voor alle soorten partners om organisaties te helpen de complexiteit van hun edge-omgevingen te verminderen.

Via het Dell Edge Partner Certification Program werken ISV's en andere channelpartners rechtstreeks samen met Dell engineers in een speciale labomgeving om hun software te testen en te optimaliseren voordat ze deze beschikbaar stellen aan klanten in de Dell NativeEdge applicatiecatalogus. Voor OEM-klanten en systeemintegrators biedt Dell NativeEdge de mogelijkheid om te standaardiseren hoe zij edge-oplossingen ontwerpen en implementeren voor de unieke omgevingen van klanten.

"Naarmate meer bedrijven workloads en applicaties naar de edge verplaatsen, zien we ook dat de complexiteit en uitbreidingen van de edge toeneemt", zegt Eric Kaplan, chief technology officer bij AHEAD. "Dell NativeEdge vereenvoudigt edge-implementaties en helpt onze klanten hun gedistribueerde omgevingen veilig te beheren en te schalen."

Partners werken al samen met Dell om hun software op te nemen in de Dell NativeEdge applicatiecatalogus:

  • Atos zal zijn Business Outcomes-as-a-Service (BOaaS) oplossing aanbieden die het samen met Dell heeft ontwikkeld. BOaaS maakt gebruik van AI- en ML-modellen van Atos, geïntegreerd met het Dell Streaming Data Platform en Dell PowerEdge-servers, om klanten in sectoren als de detailhandel, productie en pretparken te helpen bij het beheren en bewaken van edge-implementaties die realtime ervaringen mogelijk maken.
  • Bosch Global Software Technologies zal DeviceBridge aanbieden, een Industry 4.0-oplossing die kritieke uitdagingen bij het verzamelen en beheren van machine- en procesgegevens op de productievloer aanpakt. Bosch zal ook AIShield aanbieden, een AI-beveiligingsoplossing die AI- en ML-activa beveiligt tegen dreigingen van buitenaf en diefstal van intellectueel eigendom.
  • Eaton levert software uit zijn Brightlayer Data Centers-suite voor intelligent energiebeheer. De software beschermt apparaten tegen rampen en onverwachte gebeurtenissen die kunnen leiden tot systeemuitval en downtime, door gebruik te maken van algoritmen en beleidsgestuurde automatiseringen om stroomproblemen op te sporen en te beperken voordat deze zich voordoen.

Het wereldwijde edge ecosysteem van Dell groeit met bedrijven die samenwerken met Dell NativeEdge, waaronder Infront Systems, Involta, Telit Cinterion, World Wide Technology en meer. Samen met Dell NativeEdge blijft Dell zijn edge-portfolio uitbreiden om klanten te helpen met de optimale plaatsing van workloads en gegevens, met plannen om meer edge-oplossingen as-a-service te leveren om te voldoen aan de veranderende behoeften van IT.

"Het verzamelen, analyseren en snel verkrijgen van inzichten in edge-locaties wordt steeds belangrijker voor veel industrieën naarmate ze blijven concurreren en nieuwe mogelijkheden zoals Gen AI blijven toepassen", zegt Scott Sinclair, practice director bij Enterprise Strategy Group. "Softwareplatforms zoals Dell NativeEdge kunnen de optimalisatie en het beheer van applicaties vereenvoudigen, en het zal voor Dell van groot belang zijn om zijn partnerecosysteem te blijven stimuleren om een diversiteit aan oplossingen te ondersteunen die de edge-omgevingen van klanten vereenvoudigen en beveiligen."

Meer informatie over Dell NativeEdge

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024 V3