Wouter Hoeffnagel - 04 september 2023

CapitalBox stelt Sicco Goede aan als Country Manager voor Nederland

Internationale leningverstrekker voor het MKB CapitalBox stelt Sicco Goede (foto) aan als de nieuwe Country Manager voor Nederland. Goede beschikt over uitgebreide ervaring in de financiële sector en bewezen trackrecord. Hij gaat de groei van het regionale team en CapitalBox’ positie in de markt stimuleren.

CapitalBox stelt Sicco Goede aan als Country Manager voor Nederland image

Goede brengt meer dan een decennium aan ervaring in het bankwezen met zich mee, onder andere als zakelijk leningverstrekker bij ABN Amro en ING. Zijn ondernemersvaardigheden kwamen tot uiting toen hij na zijn ervaring in het bankwezen een detacheringsbedrijf startte en zich verdiepte in de arbeidsbemiddeling en pensioenmarkt. Goede heeft zich bovendien onderscheiden als een veelzijdige professional in de alternatieve financieringswereld met zijn ervaring als Head of Partner Sales & Marketing bij Togather Finance en als Commercieel Directeur van de Nederlandse branche van Novicap, die hij van de grond af opbouwde.

'MKB is meer dan ooit afhankelijk van alternatieve financiering'

Over zijn nieuwe uitdaging zegt Goede: “Ik ben te spreken over het nieuwe managementteam van CapitalBox en de vastberadenheid om aanzienlijke groei te realiseren. Het MKB is meer dan ooit afhankelijk van alternatieve financiering, mede door factoren als de wederopbouw na de pandemie, het tekort aan talent en inflatie. MKB-bedrijven worden vaak als te riskant beschouwd door banken, maar snelle, gepersonaliseerde leningen in combinatie met geautomatiseerde AI-risicobeoordelingen verlagen het risico aanzienlijk. Dat is precies waar CapitalBox het MKB mee ondersteunt.”

CapitalBox is opgericht in Finland en is daarnaast actief in Zweden, Denemarken, Litouwen en Nederland. De organisatie stelt dat traditionele banken zich steeds meer richten op grotere zakelijke leningen. “Er is een gat van maar liefst 400 miljard euro binnen de zakelijke financiering van het MKB. Banken nemen minder risico’s, MKB’s kunnen daardoor niet voldoende groeien”, legt Goede uit.

CapitalBox biedt een snelle doorloopsnelheid van financieringsaanvragen met risicobeoordelingen die verder gaan dan alleen jaarcijfers, zonder dat dit langdurige processen oplevert. Goede: “Integendeel. We kijken naar verschillende financiële aspecten, waaronder balans kolommen, banksaldi en cashflow patronen. Omdat MKB-bedrijven deze gegevens altijd snel bij de hand hebben, kunnen we de zakelijke leningen razendsnel verstrekken, tegen weinig risico. Soms wel binnen een paar uur!”

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024