Wouter Hoeffnagel - 02 oktober 2023

Magnus Lönn benoemd tot co-CEO van Proact

De Zweedse datacentergroep Proact stelt Magnus Lönn, voorheen directeur voor de Scandinavië en de Baltische staten, aan als Deputy CEO. Hij wordt de rechterhand van CEO Jonas Hasselberg.

Magnus Lönn benoemd tot co-CEO van Proact image

Om ‘de voortgezette groei en ontwikkeling van het bedrijf te ondersteunen’ promoveert Proact IT Group, een van de grootste Europese datacenter- en clouddienstproviders in Europa, zijn directeur voor de Nordics en de Baltische staten tot Deputy CEO. ‘Hij speelt een belangrijke rol in ons zakelijk succes, maar ook in onze strategische initiatieven en toekomstige groei’, zegt die laatste. ‘Magnus heeft een diepgaand inzicht in ons bedrijf, onze markten en de behoeften van onze klanten.’

Achtergrond in toegepaste fysica en elektrotechniek

Lönn werkt sinds 2022 als Business Unit Director voor de thuismarkten van het bedrijf, na eerdere internationale posities bij de technologiebeurs Nasdaq en Time People Group. Hij is een wetenschapper, met een Master in toegepaste fysica en elektrotechniek bij de universiteit van het Zweedse Linköping.

Proact laat in het midden waarom Hasselberg een rechterhand nodig heeft. Er is geen direct aanwijsbare crisis aan de hand bij Proact IT Group. De omzet van het bedrijf steeg vorig jaar flink, naar 4.757 miljoen Zweedse kronen (411,6 miljoen euro). Ook de nettowinst ging een mooi eind omhoog, naar 191,3 miljoen SEK (16,5 miljoen euro). Belangrijke overnames, zoals die van het Nederlandse Peopleware in 2019 en het Zweedse Compose IT System in 2016, liggen al eventjes in het verleden.

In samenwerking met Data News.

Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023 Progress Communications BW start week 17 tm 19
Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023