Wouter Hoeffnagel - 04 oktober 2023

René Louter benoemd tot CEO van Heeyo

Renè Louter gaat aan de slag als CEO bij Heeyoo, speler in Data & BI, IT Quality en software testen. Louter is afkomstig van internationaal softwarebedrijf Be Informed, waar hij de afgelopen vijf jaar als CEO werkte aan het partnernetwerk en klantportfolio. Bij Heeyoo gaat hij zich samen met de managing directors van de regionale kantoren, richten op de groei van Heeyoo en op het creëren en bewaken van een werkomgeving en cultuur waarin medewerkers en klanten zich thuis voelen.

René Louter benoemd tot CEO van Heeyo image

Met Louter haalt Heeyoo een ervaren CEO in huis. Zo was hij voor Be Informed onder meer CEO bij ecommerce-organisatie Emesa, bij automotive data- en ICT-dienstverlener RDC en bekleedde hij diverse directiefuncties bij SNS REAAL. Louter richt zich niet alleen het stimuleren van groei binnen bedrijven, vooral zijn focus op de mensen die samen de organisatie vormen en op de klant, maakt hem een geschikte leider voor Heeyoo.

Happy people, better business

Heeyoo is vorig jaar ontstaan uit een fusie tussen de bedrijven Computest DevOps, CloseSure en SYSQA. De organisatie telt nu ruim 200 specialisten op het gebied van Data & BI, IT Quality en software testen. Onder het motto ‘Happy people, better business’ opereert Heeyoo vanuit zes vestigingen verspreid door Nederland.

“De sfeer tijdens de gesprekken die zijn gevoerd sprak me direct aan”, zegt Louter. “Je merkt dat het een gepassioneerd team is dat samen wil groeien en de organisatie verder wil brengen. Daar krijg ik veel energie van. Ook de regionale benadering is een belangrijke kracht van Heeyoo, waarvan zowel medewerkers als klanten profiteren. Ik zie ernaar uit om met het team door heel Nederland samen te werken en aan de slag te gaan met het uitvoeren van een sterke klantstrategie.”

Bijdragen aan succes van klanten

Focus op de datatak van het bedrijf vormt een belangrijk onderdeel van deze strategie. Daarnaast wil Heeyoo zich niet alleen positioneren als een organisatie met de beste mensen die op zichzelf staande problemen bij klanten kunnen oplossen, maar ook op een hoger niveau mee gaan denken over hoe de dienstverlening kan bijdragen aan de doelen en het succes van de klant.

“Met zijn enthousiasme en ervaring is René de leider die Heeyoo nodig heeft en die het bedrijf en het team verder kan brengen”, aldus Hartger Ruijs, oprichter van Computest DevOps en interim CEO van Heeyoo. “We cultiveren de kracht van de verschillende regio’s waar Heeyoo aanwezig is. Als CEO kan René de vestigingen samenbrengen en Heeyoo begeleiden naar de volgende fase en naar het uiteindelijke doel om uit te groeien tot de leidende IT-specialist van Nederland.”