Witold Kepinski - 06 oktober 2023

MOBOTIX en Kepler Vision Technologies werken samen in de gezondheidszorg

De samenwerking tussen MOBOTIX AG en Kepler Vision Technologies heeft twee IT-experts in de gezondheidszorg bij elkaar gebracht.

MOBOTIX en Kepler Vision Technologies werken samen in de gezondheidszorg image

Het Nederlandse computer vision- en machine learning-bedrijf Kepler Vision Technologies combineert diepgaande expertise op het gebied van gezondheidszorg en verpleging met grondige kennis van kunstmatige intelligentie (AI) in herkenning van menselijke activiteiten. MOBOTIX richt zich al jaren op de gezondheidszorg en heeft al meerdetre projecten uitgevoerd voor ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen.

Beide bedrijven houden bij de ontwikking van hun producten (optische sensoren en AI) rekening met de eisen op het gebied van gegevensbescherming en cybersecurity. Deze competenties zijn onmisbaar in de gezondheidszorgsector, waar persoonlijke privacy immers van groot belang is. De twee bedrijven brengen nog dit jaar hun eerste gezamenlijke oplossing op de markt.

Christian Cabirol ( CTO Mobotix) en Harro Stokman ( CEO Kepler Vision Technologies)

"De oplossingen van MOBOTIX voor de gezondheidszorg zijn gericht op mensen. MOBOTIX bevordert herstel en welzijn met zijn videotechnologie. Hierdoor is MOBOTIX marktleider geworden op het gebied van sensoren voor de gezondheidszorg", aldus Harro Stokman, CEO van Kepler Vision Technologies, tijdens zijn bezoek aan het hoofdkantoor van MOBOTIX in Langmeil, Duitsland. "Dit heeft ons overtuigd van de samenwerking. Om succesvol te zijn in de gezondheidszorg, wil je uiteindelijk dat mensen profiteren. Denk aan de client of patiënt die verzorgd wordt, de familie van de patiënt en het verplegend personeel dat écht dringend ondersteuning nodig heeft. En last but not least moeten de zorginstellingen als geheel baat hebben bij de oplossing - in termen van personeel, financiën en tijd," legt Stokman uit.

"Met Kepler Vision Technologies hebben we een partner gevonden die onze waarden op het gevoelige gebied van de gezondheidszorg deelt", aldus Christian Cabirol, CTO van MOBOTIX AG. "We zijn ervan overtuigd dat onze gezamenlijke oplossing - de combinatie van Keplers AI-expertise in de verpleeg- en verzorgingssector en onze data- en cyberveilige, kwalitatief en technologisch toonaangevende hard- en software - een enorme aanwinst zal zijn voor de verpleeg- en verzorgingshuis-markt", legt Cabirol uit.

Voor de gezamenlijke oplossing die dit jaar wordt gelanceerd, hebben Stokman en Cabirol met hun teams de laatste technische details besproken en de laatste hand gelegd aan de lancering. Er zijn al ideeën om de samenwerking uit te breiden in het belang van beide bedrijven, maar vooral in het belang van de mensen die verzorgd moeten worden, de zorgverleners en de besturen van de instellingen. MOBOTIX en Kepler verzekeren hen dat ze zullen kunnen profiteren van deze en toekomstige gezamenlijke oplossingen die allen een positief effect hebben op het gebied van zorgkwaliteit, tijd en financiële uitgaven.