Wouter Hoeffnagel - 13 oktober 2023

Vernieuwde SAP S/4HANA Cloud, private edition vereenvoudigt overstap naar private cloud

SAP brengt de 2023 release van SAP S/4HANA Cloud, private edition op de markt Daarnaast introduceert het technologiebedrijf een ‘premium plus package’ en een conversie- en moderniseringsprogramma voor RISE with SAP.

Vernieuwde SAP S/4HANA Cloud, private edition vereenvoudigt overstap naar private cloud image

De 2023 release van SAP S/4HANA Cloud, private edition vereenvoudigt de overstap naar de cloud. De oplossing biedt de volledige functionaliteiten van SAP ERP Central Component. Het brengt financiën, productie, operations en leveranciers samen op één cloudplatform.

Als onderdeel van RISE with SAP kent de private edition van SAP S/4HANA Cloud een releasecyclus van twee jaar. Binnen die twee jaar worden er om de zes maanden nieuwe functies en verbeteringen uitgebracht. Het onderhoud wordt ook uitgebreid van vijf naar zeven jaar, zodat klanten meer waarde halen uit hun investering.

Premium Plus Package

De nieuwe Premium Plus Package voor RISE with SAP combineert AI-technologie met duurzaamheid en financiële oplossingen. Daardoor kunnen bedrijven sneller innoveren, beter geïnformeerde beslissingen nemen en de waarde van bedrijfsgegevens ontsluiten.

Door snelle marktontwikkelingen en zowel complexe als continu veranderende wetgeving hebben steeds meer organisaties in diverse branches behoefte aan cloudgebaseerde systemen en processen. RISE with SAP-klanten kunnen kiezen uit verschillende pakketten voor het optimaliseren van hun resultten. Dit omvat een nieuw premium plus-pakket met extra tools voor het realiseren van een snellere en betere besluitvorming en het maximaliseren van de impact van AI op bedrijfsprocessen.

Meer inzicht in duurzaamheid

Met het premium pluspakket krijgen organisaties meer inzicht in duurzaamheid. Dit wordt bereikt door de uitstoot van CO2 en andere hulpbronnen te integreren in essentiële bedrijfsprocessen, deze gegevens te berekenen en te delen binnen de gehele waardeketen. Op deze manier kunnen zij zorgdragen voor het naleven van voortdurend veranderende Environmental, Social en Governance (ESG)-normen voor rapportage.

Het voegt nieuwe AI-mogelijkheden toe voor ERP met behulp van de recent aangekondigde AI-copilot Joule. Joule destilleert en contextualiseert snel gegevens uit meerdere systemen voor slimmere inzichten.

Effectiever beslissingen nemen

Ook kunnen financieel managers sneller en effectiever beslissingen nemen. De nieuwe functies versterken de planningsactiviteiten, vergroten de nauwkeurigheid van prognoses met geïntegreerde financiële en niet-financiële bedrijfsdata en verbeteren het beheer van facturen en incassoprocessen. Zo kunnen ze hun financiële prestaties naar een hoger niveau tillen.

Gebruikers hebben de mogelijkheid om een geïntegreerd ERP-systeem te creëren met een leveranciersportaal. Dit portaal vereenvoudigt de naleving van uitgaven door een nauwe samenwerking met een breed netwerk van leveranciers mogelijk te maken en inkoop- en factureringstransacties te automatiseren.

Cloudtransitie ondersteunen

Het nieuwe conversie- en moderniseringsprogramma voor RISE with SAP is afgestemd op de specifieke situatie van klanten. Het programma omvat:

  • RISE with SAP adoptieframework voor het plannen van conversie en de SAP Signavio Process Insights-oplossing voor het ontwikkelen van een businesscase.
  • SAP Customer Evolution kit: SAP Customer Evolution-kit, een nieuwe gratis dienst die één-op-éénsessies met SAP-experts aanbiedt om te evalueren hoe je het beste kunt overstappen naar SAP S/4HANA Cloud. De kit levert binnen zeer korte tijd een gepersonaliseerd en bruikbaar transformatieplan.

Sneller waarde destilleren

"Bedrijven die het snelst digitaal kunnen transformeren, hebben op de lange termijn de meeste kans op succes", zegt Geoff Scott, CEO en Chief Community Champion van de Amerikaanse SAP-gebruikersgroep. "SAP's nieuwste aankondigingen en innovaties sluiten naadloos aan op de noodzaak van digitale transformatie. Het geeft organisaties de mogelijkheid steeds sneller waarde te destilleren uit hun investeringen in bedrijfstechnologie."

Daarnaast werkt SAP aan een nieuwe dienst waarmee het deskundige hulp wil bieden aan RISE with SAP-klanten. Zij krijgen hierbij ondersteuning bij het upgraden naar de nieuwste versie van SAP S/4HANA Cloud. Deze dienst vermindert technische hindernissen en stroomlijnt bedrijfsprocessen, zodat hun systemen optimaal zijn ingesteld om te draaien in een cloud-geoptimaliseerd model.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024