Witold Kepinski - 17 oktober 2023

RobotWise en bol. inspireren kracht van tech bij kinderen met onderwijsachterstand

In de herfstvakantie, van 18 tot 20 oktober, organiseert RobotWise in samenwerking met bol. (voorheen Bol.com) voor het derde jaar op rij het ‘bollebozen-herfstkamp’. Opvallend is de groeiende interesse van meisjes in technologie.

RobotWise en bol. inspireren kracht van tech bij kinderen met onderwijsachterstand image

Kinderen van 9 tot 12 jaar met een onderwijsachterstand, afkomstig van scholen uit het Utrechtse Kanaleneiland zijn uitgenodigd op het hoofdkantoor van bol. Tijdens dit driedaagse herfstkamp ligt het accent op plezier, nieuwsgierigheid en vindingrijkheid. Alle activiteiten stimuleren het samenwerken van de leerlingen, waarbij ze spelenderwijs leren programmeren met behulp van diverse fysieke robots. Door de verscheidenheid aan opdrachten en robots worden alle leer- en denkniveaus vanzelf aangesproken, terwijl de kinderen belangrijke sociale vaardigheden zoals creativiteit, probleemoplossend vermogen en analytisch denken spelenderwijs beoefenen.

Genderkloof
Ook streven RobotWise en bol. ernaar de genderkloof te verkleinen op de Robot Playground. Dat werkt, want inmiddels melden zich meer meisjes dan jongens aan voor dit kamp. Tamar Neter, oprichter van RobotWise, merkt op: “We zien dat meisjes enthousiast worden als ze op een creatieve manier met technologie aan de slag kunnen gaan. Ze doen positieve ervaringen op, ontdekken hun verborgen talenten en krijgen extra zelfvertrouwen.”

Michaela Radstaat-aus dem Spring, Tech Community Builder bij bol. & Lead digitale vaardigheden bij bollebozen, voegt toe: "Dit jaar vieren we het derde jubileum van het Robotics Camp in samenwerking met RobotWise! Tijdens deze inmiddels jaarlijkse traditie, willen we deze jongeren inspireren om de wereld van technologie en robotica te verkennen. Ons voornaamste streven blijft onveranderd: het bieden van gelijke kansen voor alle kinderen. We willen hen laten ontdekken hoe boeiend een carrière in de technologie kan zijn. Door middel van dit Robotics Camp hopen we een zaadje te planten voor de toekomst, zodat ze een veelbelovende carrière tegemoet kunnen gaan."


Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024