Witold Kepinski - 18 oktober 2023

CloudPhilos richt zich op de cloud binnen het MKB+

Sinds 1 oktober 2023 kan het MKB+ met vragen en uitdagingen over de cloud aankloppen bij CloudPhilos. CloudPhilos is een AWS Consultancy Partner en heeft als missie om de nieuwste technologie toegankelijk te maken voor het MKB+. Door de cloud efficiënt in te zetten, kunnen bedrijven groeien en kosten, risico en CO2 reduceren. Het bedrijf is opgericht door Muhammad Akram, die bijna 15 jaar diverse sales- en consultancy functies bij Microsoft en Amazon heeft vervuld. Binnen afzienbare tijd zal Robin Verstraelen als Chief Technology Officer in diensttreden; hij heeft zijn sporen verdiend bij Amazon Web Services.

CloudPhilos richt zich op de cloud binnen het MKB+ image

Kansen MKB+ SME omzetten in resultaat

“In mijn eerdere functies heb ik gezien dat veel bedrijven moeite hebben om de cloud effectief in te zetten. Zeker in het MKB+ en daarmee laten ze kansen liggen. Vanuit mijn commerciële expertise en intensieve contacten met partners wil ik die bedrijven met CloudPhilos helpen om kansen om te zetten in resultaat”, vertelt Akram. “De ondersteuning richting de cloud voor het MKB+ is onzes inziens nog onvoldoende. Daarom gaan we ons focussen op innovatie, cloudstrategie, -migratie en -optimalisatie binnen het deze doelgroep. Daarnaast zullen we partners diensten leveren op het gebied van sales- en technische ondersteuning.”

Tekort aan skills staat digitaliseren in de weg

Het digitaliseren van de onderneming staat bij veel bedrijven hoog op de agenda, maar ze weten onvoldoende welke stappen moeten worden ondernomen. Tot wel 83% geeft aan dat een tekort aan skills de adoptie van de cloud in de weg staat. Door de inzet van geavanceerde technologieën en het wegnemen van undifferentiated heavy lifting, gaat CloudPhilos hierbij helpen. Zo bespaart het MKB+ kosten en CO2, worden risico’s verkleind en kan het vrijgekomen kapitaal worden geïnvesteerd in nieuwe innovatieve projecten.

Over Muhammad Akram

Muhammad Akram heeft ruim 15 jaar commerciële en adviserende functies binnen Microsoft en Amazon Web Services vervuld. Op het gebied van de cloud biedt hij daarmee een sterke mix van kennis en ervaring aan klanten. Om juist het MKB+ beter te ondersteunen, is hij 1 oktober 2023 CloudPhilos gestart, een AWS Consultancy Partner.

Over Robin Verstraelen

Robin Verstraelen startte zijn carrière bij Amazon Web Services (AWS). Als Solutions Architect adviseerde hij klanten omtrent het bouwen van betrouwbare, rendabele en veilige cloudoplossingen. Daarna is hij in dienst getreden bij Wiz, een cybersecurity startup gespecialiseerd in cloud. Hier adviseerde hij klanten bij het minimaliseren van complexe risico’s in cloudomgevingen, zonder innovatie in de weg te staan. Vanaf december 2023 treedt Verstraelen fulltime aan bij CloudPhilos als Chief Technology Officer.

Kijk voor meer informatie op: www.cloudphilos.io.